Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 14:18

Περισσότερη λάμψη και λιγότερη μιζέρια

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο δήμαρχος και τρεις αντιδήμαρχοι της Καλαμάτας βρέθηκαν προχθές σε εκδήλωση στο Περιστέρι Αττικής.

Η εκδήλωση υποτίθεται ότι είχε στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την προβολή της περιοχής, όπως όμως οι ίδιοι ομολογούν στην ανακοίνωσή τους, η παρουσίαση έγινε κατά βάση σε Μεσσήνιους της Αθήνας. Με άλλα λόγια, μεταξύ μας αυτοθαυμαστήκαμε και γνωρίσαμε αυτά που ξέραμε!

Δεν είναι κακό να γίνονται εκδηλώσεις για τους ετεροδημότες. Να παρουσιάζονται όμως ως τέτοιες. Αυτό κάνουν για παράδειγμα σε όλη τη χώρα οι Κρητικοί με μεγάλη επιτυχία, αλλά μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Αυτό λοιπόν που χρειάζεται είναι το συγκεκριμένο πλαίσιο και η ξεκάθαρη στόχευση, όχι να λέμε παραμύθια.

Η νέα δημοτική αρχή Καλαμάτας οφείλει να δει με άλλο μάτι την τουριστική προβολή της περιοχής. Τα μοντέλα που έχουν δοκιμαστεί μέχρι τώρα έχουν αποδώσει ελάχιστα. Χρειάζεται μια συνολική στρατηγική στην οποία θα μπορούν να εντάσσονται διάφορες εκδηλώσεις, ακόμη και πανηγύρια σαν αυτό του Περιστερίου. Εννοείται ότι η συμμετοχή δημάρχου και τριών αντιδημάρχων σε μια εκδήλωση-πανηγύρι είναι εξόχως υπερβολική και σε πρώτη φάση μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο στο πλαίσιο του υπερβάλλοντος ζήλου των νεοφώτιστων!

Είναι δε καιρός να γίνει ξεκάθαρο ότι οι εκδηλώσεις προβολής μπορούν να γίνουν και χωρίς την παρουσία αιρετών. Το μοντέλο όπου οι αιρετοί γυρνούν τη χώρα και τον κόσμο παριστάνοντας ότι προβάλλουν την περιοχή τους είναι ξεπερασμένο, αλλά πλέον και θλιβερό. Αντιλαμβανόμαστε ότι αρκετοί αιρετοί έτσι φαντάζονται το ρόλο τους, γιατί αυτό έκαναν και οι προηγούμενοι, αλλά καλό θα ήταν να επικεντρωθούν στο σχεδιασμό δράσεων προβολής και όχι στην εφαρμογή τους.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους δήμους και τους επιχειρηματικούς φορείς μπορούν να τρέξουν μια μεγάλη καμπάνια συνολικά για την προβολή της περιοχής. Μια καμπάνια με εκπρόσωπο ο οποίος είναι αναγνωρίσιμος και διαθέτει λάμψη. Να στέλνει δυνατό μήνυμα που θα αποτυπώνεται και θα προβάλλει. Η περιοχή χρειάζεται ένα συνολικό νέο αφήγημα, σύγχρονο και δυναμικό, που δεν μπορεί να υπηρετηθεί από τα αμήχανα κοστούμια και φορέματα των αιρετών.

 

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 13:18