Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 19:50

Οι μεγάλες παρεμβάσεις έχουν αξία και σημασία   

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οι μεγάλες παρεμβάσεις έχουν αξία και σημασία   

Η διαδικασία των απολογισμών από τους αντιδημάρχους στο Δήμο Καλαμάτας είναι απολύτως διαφωτιστική για το έργο στον κάθε τομέα.

Ακόμα και μέσα από τις υπερβολές και τους κομπασμούς αναδεικνύονται οι ανεπάρκειες και τα προβλήματα.    Ειδικά στα ζητήματα της καθημερινότητας το έργο μιλάει από μόνο του, δεν σηκώνει φτιασιδώματα και ωραιοποιήσεις. Ο κάθε δημότης έχει άποψη και γνωρίζει τι έχει γίνει και τι όχι. Ο απολογισμός στους τομείς της καθημερινότητας, που αφορούν δηλαδή την καθαριότητα, το πράσινο, τα έργα συντήρησης, τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα και η διαδικασία απλώς έβαλε στο κάδρο και τα αντίστοιχα πρόσωπα. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο σε τομείς όπως, για παράδειγμα, αυτός του προγραμματισμού, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της πολεοδομίας ή της τουριστικής ανάπτυξης: Εδώ τα θέματα είναι πιο σύνθετα μιας και οι δράσεις αφορούν το μέλλον.
Είναι θετικό να ακούς ότι τίθεται σε πρώτη προτεραιότητα ενός τομέα η καινοτομία και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Θεωρούμε ότι είναι το σημείο όπου πρέπει να επενδύσει ένας δήμος που θέλει να είναι φιλικός προς τους πολίτες και αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Ο ψηφιακός δήμος είναι πραγματικά το μέλλον - και είναι εξαιρετικά θετικό το ότι στο Δήμο Καλαμάτας όχι απλώς το έχουν αντιληφθεί, αλλά κάνουν και βήματα σε αυτή την κατεύθυνση.
Σε επίπεδο αναπτυξιακών προτεραιοτήτων, η πολεοδόμηση μεγάλων παραλιακών περιοχών της Καλαμάτας σε συνδυασμό με τη μελέτη ανάδειξης και ενοποίησης του παράκτιου μετώπου από τις Κιτριές έως το Πεταλίδι αποτελούν αναμφίβολα εξόχως σημαντικές επιλογές. Συντονισμένες δράσεις σε αυτό το επίπεδο δημιουργούν συνθήκες για εκρηκτική ανάπτυξη στον τουριστικό τομέα, μιας και θα ξεκαθαρίσει το σημαντικό ζήτημα των χρήσεων γης.
Ο ψηφιακός δήμος και το ξεκαθάρισμα των χρήσεων γης, για να διευκολυνθούν οι επενδύσεις, θεωρούμε ότι είναι τα βασικά στοιχεία που μπορούν να εκτινάξουν την περιοχή οικονομικά. Είναι απολύτως θετικό ότι υπάρχει πολιτική βούληση, και ελπίζουμε όλα αυτά να μη μείνουν απλώς σε επίπεδο ευχών σε απολογισμούς... αλλά να υλοποιούνται βήμα-βήμα ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια να έχουν λάβει σάρκα και οστά. Οι μεγάλες παρεμβάσεις είναι που δίνουν αξία σε μια περιοχή και την κρατούν ζωντανή στο μέλλον, και αυτές έχουν ανάγκη μακροπρόθεσμα οι πολίτες.

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 15:00

NEWSLETTER