Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 21:21

Οι κουτοπονηριές στην πολιτική έχουν κόστος 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Οι διακοπές Κικίλια στην Καλαμάτα που επιχειρήθηκε να ονομαστούν επίσκεψη στις δομές υγείας της περιοχής, συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με δηλώσεις του την Τρίτη «περιποιήθηκε» κανονικά τον υπουργό Υγείας και την πολιτική του στον συγκεκριμένο τομέα αναδεικνύοντας αδυναμίες, ελλείψεις, αλλά και διαφωνίες σε τακτικούς χειρισμούς. Ο Νίκας δεν είναι χθεσινός στην πολιτική και ο θυμός του είναι ενδεικτικός των αρνητικών εντυπώσεων που προκαλεί στους παραδοσιακούς δεξιούς το lifestyle στην πολιτική που προωθεί ο Βασίλης Κικίλιας. Όποιος κοιτάει τις δημοσκοπήσεις και τις δημοφιλίες που αποτυπώνονται σε αυτές, καλό θα είναι να μελετήσει και πώς κατέληξαν διαχρονικά τα δημοφιλή πολιτικά πρόσωπα.

Ο περιφερειάρχης διεκδικεί επιπρόσθετα για τον εαυτό του το ρόλο του πρώτου πολίτη της Πελοποννήσου και δεν διανοείται να μην τον λαμβάνουν υπόψη ειδικά από την κυβέρνηση. Όταν είσαι συνομιλητής του πρωθυπουργού το να σε αγνοεί ένας υπουργός αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση και βεβαίως εξηγεί την έντονη αντίδραση του περιφερειάρχη. Δεν γνωρίζουμε ποιοι συμβούλευσαν τον υπουργό Υγείας να μην επιδιώξει συνάντηση κατά την παραμονή του στην Καλαμάτα με τον περιφερειάρχη, αλλά όποιοι κι αν το έπραξαν του προσέφεραν κακές υπηρεσίες. Αν μάλιστα κάποιοι χρησιμοποίησαν τον υπουργό Υγείας για να παραστήσουν τους ισχυρούς παράγοντες που κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στον περιφερειάρχη, τον έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα. Ισχυροί στην πολιτική είναι αυτοί που μιλούν στο προσκήνιο. Το παρασκήνιο και οι μηχανορραφίες αποτελούν φαινόμενα παρακμής που ανήκουν στο παρελθόν.

Η επίσκεψη Κικίλια αποτέλεσε πολιτική καταστροφή για τον ίδιο. Άφησε πίσω της αρνητικό αντίκτυπο τόσο γιατί εν μέσω πανδημίας ο υπουργός Υγείας έκανε κεκαλυμμένες διακοπές όσο και γιατί προκάλεσε αντιδράσεις σε θεσμικό και κομματικό επίπεδο. Ο πρωθυπουργός προφανώς πληροφορήθηκε τα… κατορθώματα και μόνο ικανοποιημένος δεν μπορεί να είναι και επειδή αυτός αποφασίζει για τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου μάλλον θα μετρήσει στον επόμενο ανασχηματισμό και αυτές τις συμπεριφορές. Ο τομέας της υγείας είναι εξαιρετικά ευαίσθητος και όσοι ασχολούνται με αυτόν θα πρέπει να έχουν ως πρώτο τους μέλημα τη σύνθεση όλων των δυνάμεων και των φορέων. Οι αποκλεισμοί και οι κουτοπονηριές φέρνουν πάντα αρνητικά αποτελέσματα.

 

panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 22:38