Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014 12:10

Η Νέα Δημοκρατία θα γίνει συνιστώσα του... ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(16 ψήφοι)
Η Νέα Δημοκρατία θα γίνει συνιστώσα του... ΣΥΡΙΖΑ

Τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα για την παραλία της Ανάστασης στην Καλαμάτα αποδεικνύουν περίτρανα ότι στο τιμόνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας υπάρχει μια δημοτική αρχή που πολιτεύεται σύμφωνα με το δόγμα “όπου φυσάει ο άνεμος” και όχι με μπούσουλα το κοινό συμφέρον. 

Επίσης αποδεικνύεται ότι οι υπόλοιποι φορείς του νομού έχουν απλώς διακοσμητικό ρόλο και απλώς παρίστανται στις δεξιώσεις για να φωτογραφηθούν στο πλευρό των τοπικών αρχόντων. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν πάρει θέση τόσο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας όσο και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, που εκπροσωπούν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής τάξης. Επειδή όμως ποτέ δεν είναι αργά, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε -έστω και κατόπιν εορτής- τις θέσεις του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Συλλόγου Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, τόσο για την αδειοδότηση όσο και για την ανάκληση της άδειας της συγκεκριμένης επιχείρησης. 

Φυσικά θα θέλαμε να μάθουμε τις απόψεις της επιχειρηματικής κοινότητας και για την παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας γενικότερα, αλλά μάλλον δεν πρέπει να ζητάμε τόσο πολλά από τους εκπρόσωπους φορέων που έχουν μάθει μόνο να διεκδικούν ολοένα και περισσότερα από το κράτος - πατερούλη. Ετσι κι αλλιώς, το μόνο που διεκδικεί η μεσσηνιακή επιχειρηματική κοινότητα μετά την κατασκευή του πολυπόθητου δρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα είναι... ρυθμίσεις δανείων και ασφαλιστικών εισφορών. Στα υπόλοιπα οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας κρύβονται, όπως κρύβονται και οι πολιτικοί, για να μη δυσαρεστήσουν τους πελάτες - ψηφοφόρους. Επί τη ευκαιρία: Εχει θέση το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για την αξιοποίηση των παραθαλάσσιων δημόσιων εκτάσεων ή ταυτίζεται με το... ΚΚΕ οπότε τάσσεται γενικώς και αορίστως κατά των ιδιωτικοποιήσεων; Αλήθεια, έχουν άποψη για το ίδιο θέμα ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης; Τι λένε ο “φιλελεύθερος” περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και ο... ομοϊδεάτης του πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας για την πώληση δημόσιων ακινήτων;

Μην ψάχνετε άδικα στο αρχείο σας. Ολοι οι παραπάνω δεν λένε τίποτα απολύτως, για να μη δυσαρεστήσουν την εθνικολαϊκή πτέρυγα της Δεξιάς που ονειρεύεται δραχμές και συμμαχίες με το... ξανθό γένος. Σιωπούν συνειδητά κι έτσι γίνονται η ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, με αντάλλαγμα την παράταση της παραμονής τους στην καρέκλα της εξουσίας. Δεν συγκρούονται με κανέναν, ώστε να είναι αρεστοί σε όλους. Ετσι, την ώρα που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, πιστός στις αρχές του κόμματός του, εκδίδει τρεις ανακοινώσεις την εβδομάδα κατά των ιδιωτικοποιήσεων, οι γαλάζιοι βουλευτές, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και ο περιφερειάρχης σιωπούν επιδεικτικά, αφήνοντας τους πολίτες να συμπεράνουν ότι δεν υπάρχει αντίθετη άποψη. Ετσι κυριαρχεί ιδεολογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια όλοι αναρωτιούνται για ποιο λόγο στη Μεσσηνία την τελευταία επταετία η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει το 56,8% της εκλογικής της δύναμης, αναγκάζοντας 39.583 ψηφοφόρους της να της γυρίσουν την πλάτη. 

Με άλλα λόγια: Η Νέα Δημοκρατία τείνει να γίνει... συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή οι εκπρόσωποί της έχουν εγκαταλείψει από καιρό τις αστικές αρχές του κόμματος και πολιτεύονται σαν ξεπεσμένοι σοσιαλιστές που αναζητούν πολιτική στέγη μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ουσιαστικά η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί την πορεία του ΠΑΣΟΚ που ήδη έχει γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ - και ο διάδοχος του Αντώνη Σαμαρά θα παραλάβει ένα κόμμα αντίστοιχου μεγέθους με αυτό που παρέλαβε ο διάδοχος του... Γιώργου Παπανδρέου. 

 Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις τεράστιες ευθύνες του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, η κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και στην εκλογική περιφέρεια του πρωθυπουργού είναι κάτι παραπάνω από ορατή, ακόμα και στις... παραλίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οικειοθελή ή μη στήριξη των αριστερών εξαπτέρυγων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ) και των εθνικολαϊκών νεροκουβαλητών (Ανεξάρτητοι Ελληνες, Χρυσή Αυγή), κυριαρχεί ιδεολογικά και πολιτικά, γιατί απλώς δεν έχει αντίπαλο: Οι δεξιοί πολιτικοί και η επιχειρηματική κοινότητα έχουν ρίξει λευκή πετσέτα και ενδιαφέρονται μονάχα για τις καρέκλες. Κι όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει και επισήμως συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποκλείεται να τους δούμε να χειροκροτούν τον Αλέξη Τσίπρα δίπλα στον... Οδυσσέα Βουδούρη. 

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014 13:15

NEWSLETTER