Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011 13:05

Εγκαταλείφθηκε ο νέος δρόμος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θα πρέπει να δοκιμάσουν ο δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι να κάνουν τη διαδρομή της Λεΐκων και μάλιστα σε ώρα αιχμής, για να αντιληφθούν ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη δεν… οριοθετείται γύρω από την κεντρική πλατεία. Αν μάλιστα πέσουν και πάνω σε καμία νταλίκα από αυτές τις τεράστιες που μεταφέρουν εμπορεύματα, τότε ίσως καταλάβουν τι τραβάει καθημερινά ο κόσμος που πηγαινοέρχεται σε αυτό το δρόμο. Αλλά και τι… καψόνια τρώνε οι πεζοί που δεν χωρούν να περάσουν σε ορισμένα σημεία, ούτε από το… οδόστρωμα. Ορισμένες επισημάνσεις:
- Η πρώτη είναι πως έχει καταργηθεί… η σήμανση. Από πινακίδες είναι γεμάτη η περιοχή, αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου υπάρχουν, αλλά κανένας δεν ενδιαφέρεται για την εφαρμογή τους. Αντιθέτως πλείστοι όσοι θα ήθελαν να ξεχάσουν πως υπάρχουν και… κανόνες στη στάθμευση.
- Η δεύτερη έχει να κάνει με το γεγονός ότι ελλείψει χώρων στάθμευσης, σε ορισμένα σημεία έχει καταργηθεί το πεζοδρόμιο και χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ περιοίκων ή και καταστημάτων.
- Η τρίτη σχετίζεται με το γεγονός ότι ακόμη και στα σημεία που εφαρμόζεται το σχέδιο πόλης δεν υπάρχει πρόβλεψη για πεζοδρόμια και οι άνθρωποι κινούνται στη μέση του δρόμου με κίνδυνο να παρασυρθούν από τα αυτοκίνητα.
Θα μπορούσε να γράψει κάποιος πολλά για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτό το δρόμο και την έλλειψη στοιχειώδους φροντίδας από την πλευρά του δήμου για έναν δρόμο που ξεκίνησε ως… κατσικόδρομος και σήμερα καλείται να σηκώσει το βάρος της κίνησης αμέτρητων αυτοκινήτων, ακόμη και οχημάτων με τόνους εμπορευμάτων.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και πολλά ακόμη, ο δρόμος με τον οποίο θα γινόταν παράκαμψη ενός μεγάλου τμήματος της Λεΐκων (και μάλιστα του πλέον επικίνδυνου), έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό ημιτελής. Τρόμαξε να ξεκινήσει, παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα, χρειάστηκαν επιπλέον κινήσεις για να αντιμετωπιστούν απερίγραπτες καταστάσεις και στο τέλος έμεινε ο δρόμος με το χαλίκι για να θυμίζει ότι εδώ… είναι Ελλάδα. Ο δρόμος αν… σταθεί, γιατί κανένας δεν μπορεί να είναι βέβαιος με τέτοιου μεγέθους επεμβάσεις σε ρέματα και λόφους, μπορεί να δώσει ανάσα στην κυκλοφορία και να ανακουφίσει διερχόμενους και περίοικους της Λεΐκων. Για τα έργα σε αυτόν μέχρι τώρα έχουν δαπανηθεί σημαντικά ποσά. Αλλά έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό χωρίς να έχει δοθεί σαφής εξήγηση από τους αρμόδιους του δήμου, ούτε και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.
Με λίγα λόγια, πρόκειται για πρόκληση σε μια εποχή που πρέπει να αξιοποιείται προσεκτικά και το τελευταίο ευρώ του δημοσίου χρήματος. Δεν ενοχλείται κανένας στο δήμο με αυτή την ιστορία;

Ηλίας Μπιτσάνης
ilias.bitsanis@eleftheriaonline.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η κρίση και η πόλη Η μεταφορά των μαθητών »