Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 13:05

Στάνη και Ιντερνετ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ευκαιρία για την ανάπτυξη του… εσωτερικού τουρισμού ο "Καλλικράτης" καθώς οι υποψήφιοι αναγκάζονται να κόβουν βόλτες σε χωριά και… κορφοβούνια προς άγραν πελατών. Εδώ η τεχνολογία κάνει το θαύμα της, αφού πέραν των άλλων είναι και τσάμπα. Μια απλή ψηφιακή μηχανή στα χέρια κάποιου εκ των συνοδών του υποψηφίου, απαθανατίζει τους θερμούς εναγκαλισμούς σε πλατείες, χωράφια και στάνες. Για να γίνει… ορατή η "ευασθησία" των παραγόντων για τους ανθρώπους των χωριών. Από εκεί και ύστερα το Διαδίκτυο έχει πήξει από κείμενα που αναλαμβάνουν να υποστηρίξουν ή να… θάψουν υποψηφίους, παράγοντας και αναπαράγοντας κουτσομπολιά, κουβέντες του καφενείου και… προγνωστικά. Ολα αυτά με άφθονο υλικό που διοχετεύουν ορισμένοι μέσα από τους δαιδαλώδεις διαδρόμους της ηλεκτρονικής δικτύωσης.
Στάνη και Ιντερνετ αποτελούν ένα εκρηκτικό κράμα πολιτικής επικοινωνίας, το οποίο ασφαλώς απολαμβάνουν χωρικοί και χρήστες. Με το δικό του τρόπο βεβαίως ο καθένας, αρκεί να αντιμετωπίσει αυτή την ιστορία ψύχραιμα και να μην τα πάρει με τους σωτήρες. Οι οποίοι θα εξαφανιστούν μετά τις εκλογές για να απολαύσουν τα αποτελέσματα των κόπων τους. Γιατί δεν είναι λίγο πράγμα να έχεις πάρει καλοκαιριάτικα τα βουνά και τα όρη την ώρα που οι άλλοι απολαμβάνουν παρά θίν’ αλός, τα καλά της… Μεσογείου.
Εδώ που τα λέμε, οι άνθρωποι στα χωριά έχουν βαρεθεί τόσα χρόνια να βλέπουν τους ίδιους και τους ίδιους, κατά βάση υποψήφιους βουλευτές που περιφέρονται αναλόγως των συνθηκών ανά την περιφέρειά τους. Καιρός είναι να δουν και περιφερειάρχες και μεγαλοδημάρχους και ένα σωρό κόσμο που τους συνοδεύει για τις απαραίτητες γνωριμίες.
Κάπως έτσι θα πάμε μπροστά ως περιοχή και χώρα, με νέους θεσμούς, νέες γνωριμίες, νέες υποσχέσεις. Το εγγυώνται όλοι εκείνοι που τα κόμματα τους έβαλαν με το ζόρι να γυρίζουν ανά την επικράτεια, με σκοπό τη σωτηρία μας.
Ηλίας Μπιτσάνης
belias@internet.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Αυγούστου 2012 20:04
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σε θέλουμε μαζί μας Εκλογές και λαϊκισμός »

NEWSLETTER