Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011 12:53

H Περιφέρεια και ο… αγωγός

Γράφτηκε από τον



Είναι πράγματι πολιτική πρωτοτυπία ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Νέο… κρούσμα, το κατόρθωμα του περιφερειάρχη ο οποίος ζήτησε να επεκταθεί ο αγωγός του φυσικού αερίου στη Μεσσηνία (και σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου) και... αμέσως οι παράγοντες της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου την έκαναν αποδεκτή. Εδωσαν μάλιστα εντολή να προχωρήσει η διαδικασία μελετητικής ωρίμανσης!
Εδώ ο κ. Τατούλης νομίζει ότι μιλάει σε Αρειανούς που μόλις αποβιβάστηκαν σε αυτό τον τόπο κι εκστασιάζονται από τις επιτυχίες του. Πλην όμως, σε αυτό τον τόπο υπάρχει ακόμα μνήμη - και το δούλεμα των ιθαγενών έχει όρια. Για την υπόθεση του φυσικού αερίου έχουν γίνει αμέτρητες ενέργειες από τοπικούς βουλευτές, παράγοντες και κόμματα. Εχουν ασκηθεί πιέσεις σε όλα τα επίπεδα, ενώ έχουν δοθεί υποσχέσεις εδώ και πολύ καιρό...
Ο τρόπος με τον οποίο η ηγεσία της Περιφέρειας χειρίζεται επικοινωνιακά το θέμα μέσω του συστήματος "προθύμων", είναι απαξιωτικός για όλους εκείνους που είχαν ενεργοποιηθεί εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια, όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις.
Απλώς υπενθυμίζουμε ότι για το θέμα αυτό είχε μιλήσει στις 12 Ιουνίου 2010, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Παπανδρέου στην Τρίπολη, ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάν. Μανιάτης. Ο οποίος είχε δηλώσει ότι "ο αγωγός έχει δυνατότητες μελλοντικής επέκτασης στην περιοχή Καλαμάτας και αν κριθεί οικονομικά εφικτό και των Πατρών". Θα πρέπει να είναι κάποιος αφελής για να πιστεύει ότι μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο από αυτό που είχε δηλώσει ο κ. Μανιάτης, ειδικά υπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες: Ο αγωγός θα επεκταθεί εκεί που ενδεχομένως κριθεί πως "είναι οικονομικά εφικτό". Και το εφικτό του πράγματος δεν προσδιορίζεται από τα δελτία Τύπου του κ. Τατούλη.
Ηλίας Μπιτσάνης
ilias.bitsanis@elefhteriaonline.gr