Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013 09:54

Οι 12 άθλοι του... Πετρή στη Μυθική Πελοπόννησο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Θα ξετυλίξουμε σήμερα εδώ τα φανταστικά κατορθώματα του ημίθεου Πετρή, στη Μυθική Πελοπόννησο. Προκειμένου λοιπόν να εξαγνιστεί για τη 18ετή του θητεία στα βουλευτικά έδρανα, ο Πετρής αναγκάστηκε να κάνει 12 άθλους. Αρχικά πήγε στο Μαντείο των Δελφών και πήρε χρησμό, σύμφωνα με τον οποίο έπρεπε να υπηρετήσει 12 χρόνια τον βασιλιά… Φουχτελέα της Γοτθικής Τίρυνθας και να εκτελέσει τις αποστολές που τον πρόσταζε εκείνος. 

 

Σε αντίθεση με τον Ηρακλή, ο Πετρής δεν βρήκε λιοντάρι στη Νεμέα για να σκοτώσει. Ετσι το 1ο κατόρθωμά του ήταν η εξόντωση του φοβερού… δράκου της Μεσσηνίας, που είχε ερημώσει τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.  

Ο 2ος άθλος του ήταν η εξημέρωση της Λερναίας Ντίνας, που ζούσε στα παράθυρα της τηλεόρασης και είχε γύρω της 9 κεφάλια. Της υποσχέθηκε από ένα φουστάνι για κάθε κεφάλι και την έκανε βοηθό του. 

Μετά απ' αυτό του το κατόρθωμα ο Πετρής προσέφυγε στον Φουχτελέα, ζητώντας... "κούρεμα" των άθλων. Τότε ο Γότθος, βλέποντας με τι έχει μπλέξει και προσπαθώντας να απαλλαγεί απ' αυτόν μια ώρα αρχύτερα, τον... απάλλαξε από τον 3ο και τον 4ο άθλο και τον έστειλε κατευθείαν να καθαρίσει τους στάβλους του Αυγεία. Κάποιοι παραμυθάδες υπολογίζουν το "κούρεμα των άθλων" ως τον… 3ο και 4ο άθλο του Πετρή. 

Αμέσως μετά το "κούρεμα" ο Πετρής υπέβαλε τα σέβη του και μαζί ένα νέο αίτημα στον Φουχτελέα: Του ζήτησε ο καθαρισμός των στάβλων του Αυγεία να γίνει με… διεθνή διαγωνισμό επειδή η Ηλεία δεν ανήκει στη Μυθική Πελοπόννησο, αλλά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. "Κάνε ό,τι θες..." του απάντησε απελπισμένος εκείνος. Κι αυτός θεωρήθηκε ο 5ος άθλος του Πετρή. 

Στη συνέχεια για πολλά χρόνια χάθηκαν τα ίχνη του. Τελικώς τον βρήκαν χαμένο στο λαβύρινθο της Κνωσού να ψάχνει το… χρυσόμαλλο δέρας. Σύμφωνα με κάποιους παραμυθάδες είχε μπερδέψει τους... μύθους - καθώς οι ήρωες διακρίνονται περισσότερο για το θράσος τους και λιγότερο για την ευφυΐα τους. Σύμφωνα με άλλους η εξαφάνιση του Πετρή είναι ο... 6ος του άθλος. 

Οταν λοιπόν βρέθηκε, ο Πετρής ξαναπήγε γραμμή στον Φουχτελέα και ζήτησε νέο "κούρεμα" των άθλων, γιατί αλλιώς υπήρχε κίνδυνος να βασιλέψει ο… Πετράκος. Ο Φουχτελέας, εντελώς απελπισμένος πια, του είπε: "Κάνε μόνο έναν άθλο ακόμα κι εξαφανίσου από τα μάτια μου". Στη συνέχεια ο Γότθος βασιλιάς ξέσπασε σε κλάματα κι άρχισε να κάνει θυσίες στους 12 θεούς, για να τον απαλλάξουν απ' τον πιστό τους Πετρή. Το συμβούλιο των θεών όμως ήταν κατηγορηματικό: "Ο Πετρής είναι η τιμωρία των Γότθων για τα εγκλήματα που διέπραξαν στον τελευταίο πόλεμο. Στο Φαραώ στείλαμε 10 πληγές. Σ' εσάς στείλαμε τον Πετρή". Ο Φουχτελέας παραδέχτηκε τα εγκλήματα και ζήτησε συγγνώμη από θεούς κι ανθρώπους. Αυτός ήταν ο 7ος άθλος του Πετρή.

Μετά τον ξαναβρήκαν στην Κίνα, να ψάχνει τα μήλα των Εσπερίδων και να δηλώνει ότι στα νιάτα του ήταν μαοϊκός. Οι Κινέζοι έταξαν στον Φουχτελέα χρυσό και σμύρνα για να τον πάρει πίσω - κι αυτά τα ξένα πλούτη λογίζονται ως... το 8ο κατόρθωμα. 

Πριν γυρίσει στη Μυθική Πελοπόννησο όμως, ο Πετρής πήγε στο Ισραήλ ζητώντας τάχα μου τη ζώνη της Ιππολύτης. Βασικά σχεδίαζε να φτιάξει λιγνιτωρυχείο δίπλα στο Τείχος των Δακρύων, ψιθυρίζοντας εδώ κι εκεί πως ο Πετράκος είναι Παλαιστίνιος. Ετσι η… μυθική Μοσάντ διαλύθηκε γιατί οι μισοί της πράκτορες ούρλιαζαν ότι ο Πετρής είναι επικίνδυνος, ενώ οι άλλοι μισοί επέμεναν πως έχει απλώς το ακαταλόγιστο. Η διάλυση της Μοσάντ ήταν φυσικά ο 9ος άθλος. 

Μόλις ο Πετρής επέστρεψε στη Μυθική Πελοπόννησο πήρε το αυτί του κάτι για τις Στυμφαλίδες Ορνιθες. Αμέσως βάλθηκε να ξεκάνει όλες τις… κότες για να μην εμποδίζουν τις πτήσεις των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Τρίπολης που επρόκειτο να δημιουργήσει! Την ίδια ώρα οι συνεργάτες του κάθονταν σαν κότες παριστάνοντας πως ο Πετρής κάνει τον 10ο άθλο. 

Υστερα ξαναπήγε στο παλάτι του Φουχτελέα, να του πει ότι δεν μπορεί να κάνει άλλο άθλο κι ότι πρέπει να τον απαλλάξει από τις αποστολές γιατί ο Πετράκος είναι προ των πυλών. Ο Φουχτελέας τρομακτικά αμίλητος κι ανέκφραστος τον πέταξε έξω από τις… πύλες - κι αφού ως γνωστόν "η σιωπή σημαίνει κατάφαση" ο Πετρής μέτρησε εκεί το 11ο κατόρθωμά του. Επειτα ο Γότθος ξέσπασε ουρλιάζοντας στους παραμυθάδες: "Γράψτε παντού και διαδώστε πως ο Πετρής έκανε 12 άθλους! Για να μην τον ξαναδώ ποτέ πια μπροστά μου, πρέπει ο ίδιος να πιστέψει ότι έκανε 12 άθλους". 

Ετσι οι παραμυθάδες της Μυθικής Πελοποννήσου βγήκαν στις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις μιλώντας για τους 12 άθλους του Πετρή. Δεν έπεισαν πολλούς - μα σημασία έχει ότι έπεισαν τον... Πετρή. Αυτός είναι και ο 12ος άθλος του: Πείστηκε πραγματικά ότι έχει κάνει 12 άθλους στη Μυθική Πελοπόννησο, ενώ στην πραγματικότητα έχει κάνει μια τρύπα στη… Στυμφαλία λίμνη. 

ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Οποιος επιχειρεί να ασκήσει σοβαρή κριτική σε… μυθικές κι αστείες εξουσίες, κινδυνεύει να γίνει γελοίος. Μόνο το χιούμορ μπορεί να αποδομήσει τη σοβαροφάνεια μιας καταγέλαστης εξουσίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 17:57