Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 11:16

Οι βάνδαλοι επέστρεψαν στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Επειδή ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη, ας θυμηθούμε μαζί όσα υποστήριζα την προηγούμενη φορά που είχαμε καταστροφές στο Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Συγκεκριμένα στο άρθρο με τίτλο "Ο τρίτος δρόμος για το Πάρκο Σιδηροδρόμων" γράφαμε το Δεκέμβριο του 2018: "Η απόφαση να τοποθετηθούν κάγκελα περιμετρικά του Πάρκου Σιδηροδρόμων εδράζεται σε τρεις αποτυχίες. Καταρχάς η απόφαση επισφραγίζει την αδυναμία της δημοτικής αρχής να συντηρήσει τη δημόσια περιουσία, σε δεύτερο επίπεδο καταδεικνύει την αποτυχία της Αστυνομίας να περιφρουρήσει μια περιοχή στο κέντρο της πόλης και τρίτον δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες των συλλόγων που ενώ φιλοξενούνται δωρεάν στο πάρκο, δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τους βανδαλισμούς που γίνονται σε αυτό".

Στη συνέχεια ρωτούσαμε: "Εκτός από καταγγελίες για την περίφραξη του πάρκου θα ήθελα να ακούσω και να διαβάσω προτάσεις για την προστασία του και την περαιτέρω αξιοποίησή του. Θα ήθελα επίσης να πληροφορηθώ αν οι υποψήφιοι και οι συλλογικότητες είναι υπέρ της εγκατάστασης και λειτουργίας καμερών ασφαλείας στο πάρκο μετά την απομάκρυνση των κάγκελων ή αν έχουν κάποια άλλη πρόταση για την αστυνόμευση του χώρου. Τέλος θα ήθελα να ξέρω αν θα πρέπει να τιμωρούνται οι βάνδαλοι ακόμα και όταν είναι ανήλικοι ή αν η Πολιτεία πρέπει να αφήνει ατιμώρητη την παραβατικότητα των ανηλίκων. Φυσικά όταν λέμε να τιμωρούνται οι ανήλικοι παραβάτες δεν εννοούμε ούτε ότι πρέπει να στέλνονται στα κάτεργα ούτε για "μεταπτυχιακές σπουδές" σε κάποιο κατ’ ευφημισμό σωφρονιστικό ίδρυμα. Για παράδειγμα ένας νεαρός καταστροφέας θα μπορούσε να επιλέξει αν προτιμά 6μηνο περιορισμό κατ’ οίκον με "βραχιολάκι" ή να καθαρίζει για ένα μήνα το πάρκο στο πλαίσιο ενός προγράμματος κοινωφελούς εργασίας".

Πάμε στοίχημα ότι σε 2-3 χρόνια (το αργότερο) θα γράφουμε πάλι τα ίδια για την καταστροφή του πάρκου;

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός