Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 12:29

Προμήθεια... καθρεπτών και τσιμεντοστρώσεις

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(17 ψήφοι)
Προμήθεια... καθρεπτών και τσιμεντοστρώσεις

Η "ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε." κατέχει το 71,67% των μετοχών της "Μορέας Α.Ε." που κατασκεύασε και διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα).

Η "ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε." ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, για τη διοίκηση του οποίου διεξήχθη τους τελευταίους μήνες ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς πολέμους της Ελλάδας. Στην αρένα της γενικής συνέλευσης βρέθηκαν αντιμέτωποι η ολλανδική Reggeborgh και οι εφοπλιστές Δημήτρης Καϋμενάκης και Γιάννης Μπάκος, που μεταξύ άλλων είναι ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης.

Τελικώς επικράτησαν οι Ολλανδοί, αλλά κανένας δεν γνωρίζει αν η "Μορέας Α.Ε." θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τους Πελοποννήσιους όπως αντιμετώπιζαν οι αποικιοκράτες τους ιθαγενείς ή αν επιτέλους θα αναλάβει την εταιρική ευθύνη που της αναλογεί. Σε κάθε περίπτωση, οι τοπικοί άρχοντες αντιμετώπισαν τον πόλεμο για τη διοίκηση του ΕΛΛΑΚΤΩΡ με την ίδια απάθεια που παρακολουθούσαν οι φύλαρχοι τον αφανισμό των ιθαγενών από τους αποικιοκράτες. Ειλικρινά δεν περίμενα να αγοράσουν μετοχές η Περιφέρεια και οι δήμοι της Πελοποννήσου, ώστε να θέσουν στη γενική συνέλευση του ΕΛΛΑΚΤΩΡ τα αιτήματά τους. Αυτά γίνονται μόνο στα σοβαρά κράτη από αυτοδιοικητικούς που πιστεύουν ειλικρινά ότι το κέρδος δεν συγκρούεται με το δημόσιο συμφέρον.

Πίστευα όμως ότι οι πολιτικοί θα έθεταν (έστω για τα μάτια του κόσμου) θέμα αναθεώρησης της λεόντειας σύμβασης που εξαγριώνει τους πολίτες της Πελοποννήσου. Πίστευα ότι θα μπορούσαν (για παράδειγμα) να ζητήσουν να κατασκευάσει η "Μορέας Α.Ε." τους συνδετήριους δρόμους για Μυκήνες και Αρχαία Μεσσήνη, με στόχο να αυξηθεί η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Α7. Αποδείχτηκε όμως για μια ακόμα φορά ότι οι τοπικοί άρχοντες είναι ικανοί μόνο για τσιμεντοστρώσεις και προμήθεια... καθρεπτών από αποικιοκράτες.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός


NEWSLETTER