Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 19:57

Πίστα σκέιτμπορντ το "Μνημείο Φωτός"

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(24 ψήφοι)
Πίστα σκέιτμπορντ το "Μνημείο Φωτός"

Την Παρασκευή το βράδυ προσπαθώντας να ελιχθώ ανάμεσα σε πατίνια και ποδήλατα που κυκλοφορούσαν στο πεζοδρόμιο της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας, είδα μια παρέα νεαρών να έχει μετατρέψει το πρόσφατα παραδομένο "Μνημείο Φωτός" σε... πίστα σκέιτμπορντ.

Έμεινα αποσβολωμένος να παρατηρώ τους περαστικούς που προσπερνούσαν αδιάφοροι, επειδή προφανώς δεν πιστεύουν ότι η προστασία της δημόσιας περιουσίας επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Ειλικρινά δεν έχει κανένα νόημα να γράψουμε για μια ακόμα φορά για την αδυναμία των τοπικών αρχόντων να συντηρήσουν σε καλή κατάσταση τον δημόσιο χώρο.

Ούτε έχει νόημα να γράψουμε πάλι για την απουσία της Αστυνομίας και της ∆ημοτικής Αστυνομίας από το κέντρο της πόλης.

Αναρωτιέμαι όμως ποιο είναι το μέλλον μιας κοινωνίας ανενεργών πολιτών που θεωρεί φυσιολογική την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας. Είμαι βέβαιος ότι πολλοί αδιάφοροι πολίτες θεωρούν ρουφιανιά την κλήση της Αστυνομίας. Έχω βεβαιωθεί επίσης ότι η παιδοδουλεία έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με συνέπεια να θεωρείται σχεδόν επιβεβλημένη η ανεξέλεγκτη εφηβική παραβατικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι το εκκρεμές της ανεκτικότητας στην Ελλάδα πέρασε από το άκρο της χουντικής υστερικής αστυνομοκρατίας στο σημερινό άκρο της ανομίας, που απέχει μόνο ένα βήμα από το νόμο της ζούγκλας. Μας λείπει το μέτρο, σε μια χώρα με περίσσιο φως και έλλειμμα σύγχρονων μνημείων.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 20:00

NEWSLETTER