Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 11:50

Επέκταση πεζοδρόμων στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επέκταση πεζοδρόμων στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας

Η ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας σε 12μηνο ταξιδιωτικό προορισμό δύσκολα μπορεί να γίνει κατανοητή από όσους δεν πιστεύουν στην τουριστική ανάπτυξη, ενώ αντιθέτως εύκολα δέχεται ψήφο εμπιστοσύνης από όσους έχουν ταξιδέψει στην Ευρώπη χωρίς να φορούν τοπικιστικές παρωπίδες.

Σε κάθε περίπτωση, μόνο ένας τυφλός δεν βλέπει -ειδικά τη Μεγάλη Παρασκευή που γίνονται πεζοδρομήσεις για τις ανάγκες περιφοράς του Επιταφίου- ότι η μόνιμη πεζοδρόμηση των οδών Υπαπαντής και της Πλατείας 23ης Μαρτίου είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ενοποίηση του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας και τη σύνδεσή του με το Κάστρο της πόλης. Βεβαίως κανένας δεν ισχυρίζεται ότι είναι εύκολη υπόθεση η πεζοδρόμηση της οδού Υπαπαντής και της Πλατείας 23ης Μαρτίου. Αντιθέτως επειδή η οδός Τζάνε και η Πλατεία 23ης Μαρτίου είναι τα μοναδικά περάσματα μεταξύ της βορειοδυτικής και της βορειοανατολικής πόλης θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά η αξιοποίηση του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου για να διευρυνθεί το δίκτυο πεζοδρόμων του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας χωρίς να δυσκολευτεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Για μια ακόμα φορά όμως θα τονίσουμε ότι οι πολιτικοί δεν ψηφίζονται για να επισημαίνουν τα προβλήματα. Εκλέγονται για να λύνουν τα προβλήματα με τη βοήθεια των ειδικών επιστημόνων. Δεν θέλουμε λοιπόν να ακούσουμε ή να διαβάσουμε ότι είναι δύσκολη η πεζοδρόμηση της οδού Υπαπαντής και της Πλατείας 23ης Μαρτίου. Όποιος ενδιαφέρεται για το καλό της πόλης οφείλει να καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις για την ενοποίηση του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας και την ανάδειξή του σε 12μηνο ταξιδιωτικό προορισμό.  Κλείνοντας απλώς θα επισημάνουμε ότι οι δύο πεζοδρομήσεις θα πρέπει να επιταχυνθούν σε περίπτωση που αποκαλυφθούν αναδείξιμες αρχαιότητες στην οδό Χρυσοστόμου Θέμελη ή στην οδό Φάριος.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός


NEWSLETTER