Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 11:39

Δεν αρκεί η συλλογή ψήφων διαμαρτυρίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Δεν αρκεί η συλλογή ψήφων διαμαρτυρίας

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο της σύγκρουσης του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με τον προκάτοχό του Πέτρο Τατούλη, είναι η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει πολιτική διεκδίκησης της εξουσίας στην αυτοδιοίκηση αντί να αρκείται στις ψήφους διαμαρτυρίας όσων αγωνίζονται ενάντια στις ανεμογεννήτριες και την προστασία της κουρούνας.

Ετσι και αλλιώς αν οι δύο "δεξιοί δεινόσαυροι" είχαν απέναντί τους έναν σοβαρό αντίπαλο από το χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, θα έκαναν δεύτερες σκέψεις για μια νέα υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023. Βλέποντας όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τρυγάει μόνο ψήφους διαμαρτυρίας, αφήνοντας αμάζευτα όλα τα υπόλοιπα αμπέλια, είναι φυσιολογικό τόσο ο κ. Νίκας όσο και ο κ. Τατούλης να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αναμετρηθούν ξανά του χρόνου τον Οκτώβριο. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από όσα λέγονται ή ψηφίζονται σε ένα κομματικό συνέδριο, ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα ξαναγίνει κυβέρνηση αν δεν μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις τουλάχιστον 4 - 5 Περιφέρειες και το 1/3 των δήμων σε όλη την Ελλάδα.

Στη δεξιοκρατούμενη Πελοπόννησο θα πρέπει να έχει μίνιμουμ στόχο το δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών και τη διεκδίκηση 3-4 μεγάλων δήμων. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ παραμείνει κόμμα συλλογής ψήφων διαμαρτυρίας, η Νέα Δημοκρατία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 θα κάνει πάρτι μεγαλύτερο από εκείνο των εκλογών του 2019, καθώς το ΚΙΝΑΛ δεν έχει τη δυναμική που απαιτείται για να σπάσει το νέο κομματικό δίπολο. Ολα τα υπόλοιπα είναι βούτυρο στο ψωμί των έμπειρων πολιτικών, όπως του κ. Νίκα και του κ. Τατούλη, που έχουν μάθει να εκμεταλλεύονται όχι μόνο τα πελατειακά δίκτυα αλλά κυρίως τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός


NEWSLETTER