Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 13:50

Χαστούκι του ΣτΕ στην παρεοκρατία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Χαστούκι του ΣτΕ στην παρεοκρατία

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας δεν δικαιώνει μόνο τους Μεσσήνιους.

Η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει όλους τους Ελληνες που θέλουν μια σύγχρονη ελληνική οικονομία, η οποία θα παράγει επώνυμα πιστοποιημένα προϊόντα. Ταυτόχρονα η απόφαση του ΣτΕ εκθέτει ανεπανόρθωτα τους πολιτικούς και τους επιχειρηματίες, που θεωρούν την παρέα τους ισχυρότερη από το νόμο. Και δυστυχώς στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται πολλοί πολιτικοί και επιχειρηματίες που πιστεύουν ακόμα ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) είναι ανοησίες των κουτόφραγκων και ότι η Ελλάδα πρέπει να πορευτεί πουλώντας χύμα ανώνυμα προϊόντα σε υπανάπτυκτες δικτατορίες. Οι πιο ακραίοι από αυτούς τους πολιτικούς και επιχειρηματίες δεν διστάζουν, στο όνομα του εθνικισμού, του σοσιαλισμού και του εθνικοσοσιαλισμού, να ζητούν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση για να απαλλαγούν από τον "ζουρλομανδύα του νόμου".

Σε κάθε περίπτωση όμως, θα ήταν λάθος να μην υπενθυμίσουμε ότι στην περίπτωση της ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας το δρόμο για την υπεράσπιση της νομιμότητας τον άνοιξε ο Θανάσης Μαυρούλης ιδρύοντας το Σύλλογο Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ). Θα ήταν επίσης παράλειψη να μην επισημάνουμε την τεράστια συμβολή του διευθυντή της Ενωσης Μεσσηνίας Γιάννη Πάζιου, του προέδρου του “Νηλέα” Γιώργου Κόκκινου και του εκπροσώπου του ΣΥΜΕΠΟΠ Γιάννη Σταθόπουλου, στον αγώνα για την υπεράσπιση της νομιμότητας. Αξιέπαινη είναι επίσης η στάση των βουλευτών Γιάννη Λαμπρόπουλου και Περικλή Μαντά, που συγκρούστηκαν ανοιχτά με τους νεοδημοκράτες υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και του βουλευτή Αλέξη Χαρίτση, που δεν δίστασε να διαχωρίσει τη θέση του από την υπουργική απόφαση Αποστόλου και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος έγραψε ιστορία στέλνοντας επιστολή για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ας μην το παραδέχονται όσοι κάνουν μόνο δημόσιες σχέσεις σε διαδρόμους υπουργείων. Τον κύκλο των ενάρετων αυτοδιοικητικών που πολέμησαν μαχητικά την απόφαση Αποστόλου κλείνει ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος, που υπερασπίστηκε με πάθος την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.

Κλείνοντας θα πρέπει να επισημάνουμε τη συμβολή του τοπικού Τύπου και ειδικά της "Ε", που δεν δείλιασε μπροστά στα εξώδικα και συνέχισε αποφασιστικά να υπερασπίζεται τη νομιμότητα και να πολεμά την παρεοκρατία.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 19:30

NEWSLETTER