Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 12:24

Αποκαρδιωτικοί ρυθμοί στα έργα της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Αποκαρδιωτικοί ρυθμοί στα έργα της Μεσσηνίας

Ειλικρινά δεν ξέρω αν κάποιος αιρετός έχει τη βούληση να θέσει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το θέμα του αποκαρδιωτικού ρυθμού υλοποίησης των μεγάλων έργων υποδομής της Μεσσηνίας (δρόμοι, Αεροδρόμιο, αντιπλημμυρικά, φράγματα κ.λπ.), αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι για μια ακόμα φορά θα ακούσουμε προεκλογικές υποσχέσεις που θα ενθουσιάσουν τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος και θα εξοργίσουν τους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όποιος είναι ειλικρινής απέναντι στη συνείδησή του θα βάλει βαθμό κάτω από τη βάση τόσο στα υπουργεία που είναι αρμόδια για τα μεγάλα έργα υποδομής της Μεσσηνίας, όσο και στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης. Δυστυχώς και η σημερινή κυβέρνηση, όπως όλες οι προηγούμενες των 20 τελευταίων χρόνων, απογοητεύει καθημερινώς τους πολίτες, που πιστεύουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στον τομέα των δημοσίων έργων. Στη Μεσσηνία λοιπόν, τρία χρόνια μετά την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2019, δεν έχει ξεκινήσει ούτε ένα μεγάλο έργο υποδομής. Βεβαίως έχουν προχωρήσει σημαντικά οι διαγωνιστικές και μελετητικές διαδικασίες για το δρόμο Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη και την παραχώρηση του Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος", αλλά πραγματικά δεν ξέρω αν θα ζητήσει κάποιος συγγνώμη για την τρίχρονη αδυναμία δημοπράτησης των δικτύων άρδευσης του Φιλιατρινού φράγματος.

Από εκεί και πέρα, ακόμα κι αν όλα πάνε... δεξιά κανένα μεγάλο έργο υποδομής δεν πρόκειται να παραδοθεί ολόκληρο πριν τα τέλη του 2025, ενώ τα περισσότερα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί τον περασμένο αιώνα. Προσωπικά έχω κουραστεί να ακούω πολιτικούς να επιρρίπτουν ευθύνες στους προκατόχους τους και να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν σε μια θητεία όλα όσα δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις των 20 τελευταίων ετών. Για την ακρίβεια, όταν ακούω τις παραπάνω δικαιολογίες, βεβαιώνομαι ότι οι κυβερνώντες δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα και απλώς κρατούν ομήρους τους ψηφοφόρους με σκοπό την επανεκλογή τους. Οποιος θέλει να... ζυμώσει δεν κοσκινίζει δύο θητείες. Συγκρούεται με το κατεστημένο και απλώς αλλάζει πλώρη στο καράβι.

lathanasis@gmail.com 

Θανάσης Λαγός

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 12:28