Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2011 13:23

Γαϊδουρινές συμπεριφορές

Γράφτηκε από την

Είναι φορές που μαθαίνεις γεγονότα της καθημερινότητας και λες... αποκλείεται, δεν γίνονται αυτά, κάποιος μου κάνει πλάκα! Κι όμως...
Μια νεαρή κοπέλα, μετανάστρια στη χώρα μας, χρειάστηκε να ταξιδέψει με το ΚΤΕΛ από Καλαμάτα προς Αθήνα. Επέλεξε το λεωφορείο που αναχωρεί από την Καλαμάτα στις 5 παρά τέταρτο το πρωί και είναι ταχύ δρομολόγιο, όπερ σημαίνει ότι δεν κάνει τη μισάωρη στάση που κάνουν τα κανονικά δρομολόγια. Ναι, αλλά άνθρωπος είσαι και είναι κι αχάραγο όταν ξυπνάς για να προλάβεις το συγκεκριμένο δρομολόγιο... οπότε στη διάρκειά του μπορεί να χρειαστείς τουαλέτα.
Αυτό συνέβη στην κοπέλα λοιπόν, η οποία ζήτησε από τον οδηγό να κάνει μια στάση... αλλά πήρε την απάντηση ότι απαγορεύεται να σταματήσει! Δεν ήξερα αλήθεια ότι υπάρχει νόμος που απαγορεύει τη στάση και επιτρέπει... να τα κάνεις πάνω σου.
Η κοπέλα ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και συνεχώς ενοχλούσε τον οδηγό λέγοντάς του να σταματήσει. Λίγο πριν φτάσει στον Κηφισό, έκανε στάση για να αποβιβάσει έναν επιβάτη, οπότε η κοπέλα βρήκε ευκαιρία και απαίτησε έντονα πια από τον οδηγό να κατέβει για να κάνει την ανάγκη της. Αυτό και έγινε... αλλά όταν γύρισε το λεωφορείο είχε φύγει! Μάλιστα: Εξαφανίστηκε αφήνοντας την κοπέλα στο δρόμο, ενώ τα πράγματά της ήταν μέσα στο λεωφορείο.
Μετά το πρώτο σοκ, η νεαρή πήρε ταξί και πήγε στο ΚΤΕΛ στον Κηφισό για ν' αναζητήσει τα πράγματά της και τον οδηγό για να τον "στολίσει". Στον Κηφισό λοιπόν βρήκε να την περιμένει ο κύριος που καθόταν στη διπλανή θέση, ο οποίος είχε παρακολουθήσει τα όσα συνέβησαν και θεώρησε υποχρέωσή του να φυλάξει τα πράγματα της κοπέλας, ελπίζοντας ότι θα τα αναζητήσει στο ΚΤΕΛ - όπως και έγινε.
Το πώς χαρακτηρίζεται η στάση του οδηγού... το αφήνω σ' εσάς!

Μαρία Τομαρά