Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016 21:06

Για τη στάθμευση στην Αναγνωσταρά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Για τη στάθμευση στην Αναγνωσταρά

Η ιστορία που θα πούμε σήμερα εκτυλίσσεται στην οδό Αναγνωσταρά στο κέντρο της Καλαμάτας και λίγο πολύ στους περισσότερους Καλαματιανούς είναι αρκετά γνωστή. Εχει να κάνει με την εκ περιτροπής στάθμευση και με τα όσα συμβαίνουν εκεί τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα.

Οπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις, οι οδηγοί ανάλογα με τον μήνα πρέπει να παρκάρουν είτε αριστερά είτε δεξιά, για την εξυπηρέτηση κυρίως των παρακείμενων επιχειρήσεων. Από την ημέρα όμως της εφαρμογής αυτού του μέτρου στην οδό Αναγνωσταρά παρατηρείται κάθε αρχή του μήνα το φαινόμενο οι συνεπείς να παρκάρουν σωστά και οι... ξεχασιάρηδες να παραμένουν στην άλλη πλευρά, δημιουργώντας έτσι έναν... σαλίγκαρο σαν κι αυτόν, που παλιά χρησιμοποιούσαν στις εξετάσεις για δίπλωμα.

Αφορμή για τη σημερινή αναφορά στάθηκε η ενημέρωση, που είχαμε από αναγνώστρια για ένα περιστατικό που της συνέβη. Στις 2 Δεκεμβρίου θέλησε να παρκάρει στην οδό Αναγνωσταρά, είδε όμως ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα παρέμεναν παρκαρισμένα στην πλευρά του... Νοεμβρίου. Επικοινώνησε με τη Δημοτική Αστυνομία λέγοντας ότι η ίδια θέλει να παρκάρει στη σωστή πλευρά και αναρωτήθηκε τι θα συμβεί. Οπως λοιπόν μας είπε, της απάντησαν ότι αν παρκάρει στη σωστή πλευρά και ο δρόμος κλείσει (αφού οι υπόλοιποι παρέμεναν παρανόμως παρκαρισμένοι), τότε θα την γράψει η Τροχαία για παρακώλυση συγκοινωνιών. “Παρκάρετε όπως είναι και οι άλλοι (σ.σ. παράνομα)” της είπαν, αναγκάζοντάς την να ρωτήσει “Κι αν με γράψουν;” λαμβάνοντας αρνητική απάντηση. 

Ολο το παραπάνω δείχνει την κατάσταση, που επικρατεί στην περιοχή τις αρχές κάθε μήνα και μέχρι να βρεθεί άκρη, φθάνει ο επόμενος μήνας και πάει λέγοντας.

Η λύση είναι είτε να καταργηθεί το μέτρο της εκ περιτροπής στάθμευσης σε αυτόν το δρόμο, είτε η αλλαγή να γίνεται σε αραιότερα διαστήματα (π.χ. ανά εξάμηνο). Και φυσικά να επιβάλλονται και οι προβλεπόμενες κυρώσεις στους παραβάτες, ελπίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα βελτιώσει την κατάσταση στην οδό Αναγνωσταρά. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 17:10

NEWSLETTER