Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 19:40

Πότε θα γίνει συζήτηση για τους δρόμους;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πότε θα γίνει συζήτηση για τους δρόμους;

Φθάσαμε στο σημείο να χαιρόμαστε και να προβάλουμε τις παρεμβάσεις βελτίωσης - συντήρησης των εθνικών δρόμων της Μεσσηνίας. Εργασίες προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, που υλοποιούνται με εκπτώσεις πάνω από 50% και αφορούν ασφαλτοστρώσεις κατά τμήματα και επενδυμένες τάφρους για την απορροή των ομβρίων. Και μιλάμε για εργασίες που θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί από πέρυσι και φέτος να εκτελούνται παρεμβάσεις από το καινούργιο πρόγραμμα.

Πολύ χαμηλά έχουμε ρίξει τον πήχη και το κακό είναι πως δεν υπάρχει αντίδραση, κινητοποίηση και σχέδιο για το άμεσο μέλλον. Για να δούμε και να δρομολογήσουμε ουσιαστικά έργα βελτίωσης των εθνικών κι επαρχιακών δρόμων του νομού, καθώς ο τόπος μας παραμένει με στενούς κι επικίνδυνους δρόμους, που χαράχθηκαν και ανήκουν σε άλλες εποχές.

Πρέπει, επιτέλους, έστω και τώρα να γίνει συζήτηση και να ληφθούν αποφάσεις. Υπάρχει η πραγματικότητα του νέου ΕΣΠΑ που έχει λίγα χρήματα για υποδομές. Η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος και τη συνέχειά του Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη που είναι αρμοδιότητας της κυβέρνησης και του υπουργείου Υποδομών. Στο υπουργείο ανήκει και ο οδικός άξονας Καλό Νερό - Τσακώνα.

Με τους άλλους δρόμους τι θα γίνει: Ποιος θα το πει, πότε και πώς θα το συζητήσουμε, πότε και ποιος θα πάρει αποφάσεις; 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου που είναι υπεύθυνη για τους επαρχιακούς δρόμους, το δρόμο της Μάνης, το Ριζόμυλος - Κορώνη, το Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και το έργο - σημαία Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη, τι σκέφτεται, τι προγραμματίζει; 

Μόνο το τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι θα γίνει από το νέο ΕΣΠΑ, έργο που έπρεπε να έχει φτιαχθεί από το προηγούμενο πρόγραμμα; Αντε και το Ρωμανού - Γαργαλιάνοι που έχει εκκρεμότητα με τους παράδρομους και τα όμβρια -έργο που έπρεπε να έχει παραδοθεί το 2009.

Δεν πρέπει να αναζητηθούν άλλες χρηματοδοτικές πηγές; Να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που τεμαχίζεται σε εργάκια;

Η καθυστέρηση, η απάθεια και το χαμήλωμα του πήχη δεν ταιριάζουν στη Μεσσηνία των επόμενων χρόνων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 17:23

NEWSLETTER