Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 23:33

Απαραίτητες οι διαψεύσεις των μετρήσεων, αλλά δεν αρκούν

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Για μία ακόμα χρονιά τέτοιες ημέρες έκαναν την εμφάνισή τους αποτελέσματα χημικών μετρήσεων, σύμφωνα με τα οποία μία σειρά από παραλίες σε διάφορα σημεία της χώρας είναι ακατάλληλες για κολύμβηση.

Μεταξύ αυτών των περιοχών για φέτος και 3 σημεία στο Δήμο Καλαμάτας, ενώ αντίστοιχα πέρυσι “εκτός ορίων” -σύμφωνα με αντίστοιχη έρευνα- ήταν περισσότερα από 10 σημεία. 

Οπως και τις προηγούμενες χρονιές, τόσο ο Δήμος Καλαμάτας, διά της ΔΕΥΑΚ, όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας διαψεύδουν κατηγορηματικά και φέτος τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ).

Κάθε φορά όμως που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τέτοια στοιχεία για περιοχές της χώρας, αυτό που ακολουθεί είναι ο πανικός και η αβεβαιότητα στους πολίτες. Αλλοι αγωνιούν να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει και άλλοι δεν αργούν να κάνουν σενάρια συνωμοσιολογίας ότι “κάτι συμβαίνει, αλλά τι να πουν μέσα στο καλοκαίρι” και άλλα τέτοια.

Προφανώς οι απαντήσεις που δόθηκαν από τις τοπικές αρχές έχουν τη δική τους βαρύτητα και καταδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους λουόμενους στα νερά της Μεσσηνίας. Αλλωστε σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν εγκληματικό να αφήνουν χιλιάδες πολίτες να κάνουν μπάνιο σε... βρόμικα νερά, την ώρα μάλιστα που κάποιοι φέρονται να είχαν κρούσει καμπανάκι!

Παράλληλα όμως εγείρεται και το ζήτημα πόσο εύκολα ένας φορέας μπορεί να παρουσιάζει συνεχώς στοιχεία για ακαταλληλότητα των νερών κολύμβησης σε εκατοντάδες σημεία όλης της χώρας, τα οποία κάθε φορά διαψεύδονται από τις τοπικές αρχές και ξανά την επόμενη χρονιά από την αρχή. 

 

Και επειδή όπως αναφέραμε και παραπάνω τα σενάρια συνωμοσιολογίας κάνουν κάθε φορά την εμφάνισή τους και οι “ειδήσεις” κάνουν το γύρο του Διαδικτύου, αστραπιαία οι τοπικές αρχές εκτός από το να διαψεύδουν, οφείλουν να θωρακίσουν με κάθε τρόπο τους πολίτες. Και γι' αυτό -εκτός από τα εμπεριστατωμένα στοιχεία μετρήσεων- φαίνεται να αποτελεί μονόδρομο η Δικαιοσύνη.