Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 22:22

Καθοριστικός ο Σταθμός για την εικόνα της πόλης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Καθοριστικός ο Σταθμός για την εικόνα της πόλης

 

"Τυφλό" είναι ξεκίνημα για το νέο ποδηλατόδρομο από το Νέδοντα προς τη μαρίνα και το λιμάνι της Καλαμάτας. 

Και αυτό γιατί η αφετηρία του αναμένεται να είναι νότια - δυτικά από τη γέφυρα του τρένου στο Νέδοντα και όχι από την Κροντήρη, στην πάνω πλευρά της κεντρικής πλατείας. Δεν θα συνδέεται, όπως σχεδιαζόταν, με τον κεντρικό ποδηλατόδρομο στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ και η σύνδεσή του με τον ποδηλατόδρομο του νέου Δημαρχείου είναι από αμφίβολη έως επικίνδυνη.

Το καθοριστικό σημείο για τη σύνδεση του νέου ποδηλατόδρομου με τον κεντρικό και τον καινούργιο για το νέο Δημαρχείο, είναι η αξιοποίηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης. Να αξιοποιηθεί, δηλαδή, όπως είχε σχεδιαστεί και είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος. Ο Σταθμός να είναι ανοιχτός για την κοινωνία της Καλαμάτας, για να εξυπηρετήσει τους πολίτες και τους επισκέπτες της. Να ζωντανέψει, έστω και χωρίς τρένα.

Γι’ αυτό είναι κρίσιμες οι εγκρίσεις από τον ΟΣΕ που περιμένει ο δήμαρχος Καλαμάτας για τον ποδηλατόδρομο ο οποίος σχεδιάζεται να γίνει μέσα από το Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης.

Ο ποδηλατόδρομος μέσα από το Σταθμό θα δώσει ζωντάνια στο χώρο που έχει μαραζώσει χωρίς τρένα. Θα κάνει ακόμα πιο επισκέψιμο και πιο ελκυστικό το Σταθμό και θα ενώσει τους τρεις ποδηλατόδρομους της πόλης: από το νέο Δημαρχείο (παλιό Νοσοκομείο) στην Αθηνών και τον Αγιο Δημήτριο Κοκορόγιαννη, την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας κάτω από το Κάστρο, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, στην Παραλία, στη μαρίνα και το λιμάνι.

Ο Σταθμός θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη, θα κάνει την Καλαμάτα ακόμα περισσότερο φιλοπεριβαλλοντικό τόπο. 

Γι’ αυτό, αν είναι έτσι όπως τα είπε χθες ο δήμαρχος, οι εγκρίσεις από τον ΟΣΕ έχουν καθυστερήσει. Επιβάλλεται να δοθούν άμεσα και για τον ποδηλατόδρομο και για τις σκάλες που θα ανακουφίσουν τον κόσμο που περπατάει.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 18:26

NEWSLETTER