Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 15:10

Αγκάθι τα κληροδοτήματα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας στο Δήμο Καλαμάτας βρίσκονται το τελευταίο διάστημα τα κληροδοτήματα, η αξιοποίηση των οποίων φαντάζει ως... αγκάθι. Το γεγονός αυτό μόνο ευχάριστο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για την πόλη.
Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια σειρά οικήματα σε διαφορετικές περιοχές, καθένα με τη δική του ιδιαιτερότητα, ιδιομορφία και ιστορία - κάτι που κάνει ιδιαιτέρως δύσκολο το έργο των υπηρεσιών, οι οποίες καλούνται ουσιαστικά να... ξεσκαρτάρουν εκκρεμότητες χρόνων. Πάνω από όλα όμως πρόκειται για θέμα πολιτικής βούλησης. Αν και η δημοτική αρχή εκ πρώτης όψεως φαίνεται να δείχνει διάθεση να “τρέξει” το θέμα, υπάρχουν ακόμα υποψίες ότι για κάποιο λόγο όλα κάπου κολλάνε... ή τουλάχιστον δεν κυλούν ομαλά.
Το πολυσυζητημένο τελευταία Κληροδότημα Λυκούργου Σκιά περιλαμβάνει 2 οικήματα. Το μεν πρώτο στον πεζόδρομο της Αριστομένους παραμένει ανοίκιαστο μετά από 4 απόπειρες. Το άλλο -πιο γνωστό καθώς μέχρι πρότινος στέγαζε το ιστορικό καφενείο του Μούστου- σύντομα αναμένεται να δημοπρατηθεί για μακροχρόνια μίσθωση. Αλλη περίπτωση είναι το Κληροδότημα Αικατερίνης Χανδρινού στη Νέα Κηφισιά: ένα οίκημα σημαντικής αξίας, από το οποίο όμως ο δήμος λόγω παρατεταμένης αδράνειας ουσιαστικά δεν εισπράττει τα δέοντα. Υπάρχει και το Κληροδότημα Κωνσταντίνου Αναστασόπουλου με δύο οικήματα στον Πειραιά, τα οποία προσπάθησε να πάρει... κοψοχρονιά ο εκεί δήμος - εκμεταλλευόμενος την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα κτήρια, καθώς και την παρούσα αδυναμία του Δήμου Καλαμάτας να τα συμμορφώσει.
Δεκάδες είναι φυσικά ακόμα τα ακίνητα που μέσω κληροδοτημάτων καλείται να διαχειριστεί ο Δήμος Καλαμάτας, σε μια εποχή οικονομικά και κοινωνικά δύσκολη. Και το λέμε αυτό, γιατί είναι αδιανόητο η δημοτική αρχή να μην επιδιώκει με κάθε τρόπο την εξασφάλιση σημαντικών χρηματικών ποσών σε τακτική βάση, μέσω της αξιοποίησης τέτοιων περιουσιακών στοιχείων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κοινό ένοχο μυστικό Αρχισε το λιομάζωμα »

NEWSLETTER