Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 19:04

Οι προτεραιότητες για το 2018

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Το 2018 είναι χρόνος κρίσιμος για τη Μεσσηνία, για τη δρομολόγηση και την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος μας και τα οποία, χωρίς ίχνος υπερβολής, θα έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί ή υλοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Το ΕΣΠΑ τρέχει, αλλά δεν επαρκεί, οπότε πρέπει να αναζητηθούν και νέοι πόροι, είτε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είτε μέσω ΣΔΙΤ.

Το 2018 θα πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Μεσσηνία και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δεν πάει άλλο. Η κατάσταση με τα σκουπίδια δεν τιμάει τον τόπο μας, τις αρχές και τους πολίτες. Προσβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό μας, ακυρώνει κάθε αναπτυξιακή προοπτική.

Ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος είναι προτεραιότητα και θα πρέπει η κυβέρνηση να επιταχύνει τις μελέτες και να παρουσιάσει σύντομα την πρότασή της για τη βελτίωση - ανακατασκευή του υφιστάμενου δρόμου. Και ταυτόχρονα να βρει τις πηγές χρηματοδότησής του, ώστε μέσα στο χρόνο να υπάρχει πραγματική εξέλιξη στη δρομολόγηση και υλοποίηση του έργου.

Το αεροδρόμιο Καλαμάτας δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Είναι το αεροδρόμιο που κάθε χρόνο αναπτύσσεται και συμβάλλει καθοριστικά στην τουριστική - οικονομική ανάπτυξη του νομού και της Περιφέρειας. Είτε μόνο του είτε μαζί με άλλα της χώρας, πρέπει να ενταχθεί σε πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού.

Στις αγροτικές υποδομές, όπου εμφανίστηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Μιναγιώτικου φράγματος, θα πρέπει επιτέλους να δημοπρατηθούν τα αρδευτικά δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος. Θα μαζέψει νερό το φράγμα και θα χάνεται. Θα ακυρωθεί, θα καθυστερήσει αδικαιολόγητα ένα σπουδαίο έργο.

Για να πάμε και στα της Περιφέρειας: Αν ο δρόμος Μηλέα - Γιάτρισσα, με 3,5 εκ. ευρώ, είναι το πρώτο που θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, τύφλα να έχει ο... Μαυρογιαλούρος. Η προτεραιότητα, και λόγω μελετητικής ωρίμανσης, είναι η 7η επαρχιακή οδός, Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα και η συνέχεια προς την Αρχαία Μεσσήνη. Ακολουθούν ο δρόμος Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και η 1η επαρχιακή, ο κεντρικός δρόμος της Μάνης.

Ε, και με το καλό, άντε να ολοκληρωθούν φέτος το Τζάνε - Καλαμάκι στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη και το Σουληνάρι - Κορυφάσιο. Προλαβαίνουν, μπορούν. Εδώ θα είμαστε, για να υπενθυμίζουμε και να πιέζουμε.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 16:37