Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 16:22

Τι θα γίνει με τις αποθήκες στο λιμάνι της Καλαμάτας;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τι θα γίνει με τις αποθήκες στο λιμάνι της Καλαμάτας;

 

Ορθιες φαίνεται πως θα μείνουν οι αποθήκες στο λιμάνι της Καλαμάτας, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που έδινε κατά το πρόσφατο παρελθόν η δημοτική αρχή.

Ηταν άλλωστε πρόβλεψη του μάστερ πλαν του λιμανιού, το οποίο όμως κατά την επικαιροποίησή του φαίνεται ότι φέρνει αλλαγή πλάνων σε αυτό τον τομέα.

Τουλάχιστον αυτό θα συμβεί μέχρι να βρεθεί εναλλακτική λύση για στέγαση αποθηκών, αφού σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας “το λιμάνι δεν μπορεί να μείνει χωρίς αποθήκες”.

Η ανάγκη ύπαρξης αποθηκών πάντως σχετίζεται άμεσα με το είδος του λιμανιού, που τελικά θα αποφασιστεί ότι σκοπεύει να έχει η Καλαμάτα. Αν πρόκειται για ένα αμιγώς εμπορικό λιμάνι, φυσικά και οι ανάγκες για αποθηκευτικούς χώρους είναι μεγάλες. Αν όμως η χρήση του λιμανιού είναι περισσότερο τουριστική -και προς εκεί φαίνεται να πηγαίνει αν κρίνουμε από τις επαφές των τελευταίων μηνών μεταξύ δημοτικής αρχής και φορέων κρουαζιέρας- τότε οι αποθήκες σίγουρα περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Tο γεγονός μάλιστα που ανέδειξε ο κ. Νίκας, ότι “ο δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είναι διαχειριστές, όχι ιδιοκτήτες, μιλάμε για κτήριο του υπουργείου Οικονομικών, όχι του δήμου” σίγουρα μπορεί να ξεπεραστεί, αν τελικά το επικαιροποιημένο μάστερ πλαν δώσει σαφείς απαντήσεις για τον εμπορικό ή τουριστικό χαρακτήρα του λιμανιού της Καλαμάτας.

Η σημερινή εικόνα των αποθηκών εξακολουθεί να είναι απωθητική και σε ένα πλαίσιο εκσυγχρονισμού τόσο του λιμανιού όσο και του αστικού περιβάλλοντος στην περιοχή, εάν τελικά εξακολουθούν να χρειάζονται, μπορούν να βρεθούν συμφέρουσες λύσεις. Αλλωστε δεν πρόκειται να μετατραπεί το λιμάνι ποτέ και σε Ρότερνταμ της Νότιας Ευρώπης...

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 16:27

NEWSLETTER