Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 16:55

Η αποθέωση της κοροϊδίας και της υποκρισίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η αποθέωση της κοροϊδίας και της υποκρισίας

Πανηγυρίζει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου γιατί ολοκληρώνει το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, επιρρίπτοντας ευθύνες στους δημάρχους. Οπως αναφέρει, αποκαθιστά “αυτούς που δεν είχαν καταγραφεί με ευθύνη των δημοτικών αρχών”.

Με τη συμπληρωματική αυτή σύμβαση, η Περιφέρεια μας πληροφορεί ότι “δίνεται λύση στο πρόβλημα των δεμάτων που είχαν τοποθετηθεί κατά παρελθόντα χρόνο στους ΧΑΔΑ Σταυρός στο Κρανίδι και Αγιος Νικόλαος στην Πύλο”. Μεταξύ των υπόλοιπων ΧΑΔΑ που θα αποκατασταθούν, είναι στις θέσεις Προφήτης Ηλίας στο Δήμο Οιχαλίας, Αλιμάκι - Λυκόχωρος στο Δήμο Τριφυλίας και Λιμενικά” στο Δήμο Μεσσήνης.
Μόνο καλά γίνονται δηλαδή, κατά την περιφερειακή αρχή, στην αποκατάσταση των χωματερών - η οποία έπρεπε να γίνει, αλλά οργανωμένα, με πιο υπεύθυνο τρόπο και με λυμένο φυσικά το πρόβλημα διαχείρισης των σκουπιδιών.
Αλήθεια, με την αποκατάσταση αυτή των χωματερών, πού πήγαν τα σκουπίδια των δήμων της Περιφέρειας; Πού και πώς γινόταν και γίνεται η επεξεργασία τους; Μήπως δημιουργήθηκε καμιά σοβαρή μονάδα διαχείρισης, έστω και προσωρινού χαρακτήρα, σαν τη Μαραθόλακκα, και δεν την πήραμε χαμπάρι;
Μόνο 3-4 δήμοι της Περιφέρειας κάνουν προσωρινή διαχείριση, σαν τη Μαραθόλακκα του Δήμου Καλαμάτας, και ένας ακόμα διαθέτει αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ. Οι υπόλοιποι 20-21 δήμοι της Περιφέρειας έχουν βρει κανέναν μαγικό τρόπο και εξαφανίζουν τα σκουπίδια;
Την απάντηση λοιπόν, σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή, θα πρέπει να τη δώσουν οι δήμοι και οι δήμαρχοι: Αυτοί έχουν αποκλειστικά το πρόβλημα και την αρμοδιότητα. Η Περιφέρεια είχε την αρμοδιότητα της αποκατάστασης και την υλοποιεί. Τώρα, αν τα σκουπίδια πάνε σε ρέματα και σε λαγκάδια... δίπλα στις χωματερές που αποκαταστάθηκαν, η Περιφέρεια δεν φταίει! Μόνο οι δήμοι και οι δήμαρχοι φταίνε.
Η Περιφέρεια δεν φταίει ούτε για τα χιλιάδες δέματα των σκουπιδιών που... εξαφανίστηκαν στον Αγιο Νικόλαο της Πύλου. Και εξαφανίστηκαν όλως τυχαίως, όταν ο εργολάβος της Περιφέρειας ξεκίνησε την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ. Μαζί με τα σκουπίδια της χωματερής "αποκατέστησε" και τα δεματοποιημένα σκουπίδια. Γι’ αυτό και εξαφανίστηκε όταν έγινε καταγγελία στον εισαγγελέα Καλαμάτας.
Τώρα λέει η Περιφέρεια ότι με τη συμπληρωματική σύμβαση θα δοθεί λύση με τα δέματα, όσα έχουν απομείνει. Θα αποκατασταθούν, μάλλον, νόμιμα. Μήπως είναι ευκαιρία να ζητήσει αποκατάσταση και ο δήμαρχος Καλαμάτας, για τα χιλιάδες δέματα της Μαραθόλακκας; Νόμιμα, όπως θα γίνει και στην Πύλο...
Αν με όλα αυτά πανηγυρίζει κάποιος για την αποκατάσταση των χωματερών και κάνει λόγο για επιτυχία, μιλάμε για την αποθέωση της κοροϊδίας και της υποκρισίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 17:02

NEWSLETTER