Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 17:02

Συμμάζεμα του ΒΙΟΠΑ πριν από τις μειώσεις

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δημήτρης Πλεμμένος



Στις επάλξεις είναι τις τελευταίες μέρες οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας, με βασικό αίτημα τη μείωση των ενοικίων. Στις επαφές τους με τη δημοτική αρχή οι επαγγελματίες απέσπασαν την κατανόηση για το δίκαιο αίτημά τους. Αναμφισβήτητα το θέμα του ενοικίου είναι κομβικό για τη συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων, αλλά ο χώρος του Βιοτεχνικού Πάρκου εδώ και χρόνια δεν ακολουθεί την πορεία που προδιαγραφόταν πριν από 22 χρόνια, όταν άνοιξε τις πύλες του.
Στόχος στις αρχές τις δεκαετίας του '90 ήταν η δημιουργία ενός πρότυπου για τα τοπικά δεδομένα χώρου, που θα στέγαζε επιχειρήσεις σε ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον για πελάτες και επαγγελματίες. Από τότε όμως και καθώς περνούσαν τα χρόνια, τα όνειρα των επαγγελματιών άρχισαν να μειώνονται... και τη θέση τους έπαιρναν τα συχνά παράπονα προς τους εκάστοτε άρχοντες της πόλης μέσω και των τοπικών ΜΜΕ, για την παραμέληση του χώρου.
Οπως ακούστηκε μάλιστα στη χθεσινή σύσκεψη, δεν είναι λίγες οι φορές που κομμάτια από την οροφή έχουν προσγειωθεί ακόμα και πάνω σε αυτοκίνητα. Παράλληλα τονίστηκε ότι επί μήνες παραμένουν αμάζευτα χόρτα και κλαδέματα, ενώ εκφράστηκε και αίτημα να καθιερωθούν δρομολόγια αστικής συγκοινωνίας που να εξυπηρετούν τις ανάγκες του Βιοτεχνικού Πάρκου. (Υπάρχουν φυσικά και οι “εξυπνάκηδες” της υπόθεσης, που επιθυμούν να καρπωθούν την όποια βελτίωση χωρίς οι ίδιοι να είναι συνεπείς στις τυπικές τους υποχρεώσεις - αλλά όσο κανείς δεν τους ελέγχει... μαγκιά τους!).
Μπορεί λοιπόν οι διαδικασίες για τη μείωση των ενοικίων να απαιτούν ακόμα κάποιο χρόνο και επαφές σε κεντρικό επίπεδο, για να τροποποιηθούν οι σχετικές διατάξεις, αλλά άμεσα θα πρέπει να δρομολογηθούν οι παρεμβάσεις λειτουργικού εξωραϊσμού του χώρου. Γιατί ακόμα κι αν μειωθούν τα ενοίκια, δεν γίνεται τίποτα μέσα σε ένα... ακατάστατο και ενίοτε επικίνδυνο περιβάλλον.