Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 21:16

Χρειάζεται στήριξη η νέα αστική γραμμή 7

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Χρειάζεται στήριξη η νέα αστική γραμμή 7

Πρώτη ημέρα σήμερα για τη νέα αστική γραμμή 7, που θα συνδέει επιτέλους την Καλαμάτα με τη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια.

Πρόκειται ουσιαστικά για την υλοποίηση ενός αιτήματος χρόνων αρκετών, κατοίκων και όχι μόνο. Πολλοί εξ αυτών έσπευσαν χθες με την επίσημη ανακοίνωση της έναρξης δρομολογίων στη γραμμή αυτή να πανηγυρίσουν.

Αρκεί όμως αυτό από μόνο του για να κάνει τη γραμμή 7 βιώσιμη; Σε καμία περίπτωση!

Αυτό που, όπως είναι ευνόητο, χρειάζεται είναι πρωτίστως οι κάτοικοι των περιοχών που από σήμερα θα φτάνει η νέα αστική γραμμή, να τη στηρίξουν. Κι αυτό θα γίνει βάζοντάς τη στις καθημερινές τους επιλογές για μετακίνηση από και προς το κέντρο της πόλης.

Προφανώς και δεν είναι ρεαλιστικός ο πλήρης παροπλισμός των ιδιωτικών αυτοκινήτων και η αποκλειστική χρήση του λεωφορείου για τις καθημερινές μετακινήσεις, είναι όμως λογικό και παράλληλα επιθυμητό να κάνουν τακτικά κάποιες από τις εβδομαδιαίες μετακινήσεις τους με αυτό το μέσο.

Κάτι που, όχι μόνο θα στηρίξει τη γραμμή, αλλά παράλληλα θα μπορούσε να συμβάλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης σε ώρες/περιόδους αιχμής.

Τέλος, μία ομαλή έναρξη -και ακόμα περισσότερο εξέλιξη- αυτής της γραμμής θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πιλότος και για περαιτέρω επέκταση του δικτύου αστικής συγκοινωνίας και προς άλλες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και προς το αεροδρόμιο.

Αλλωστε ένας σωστός επαναπρογραμματισμός της δημόσιας συγκοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, στο πλαίσιο μίας νέας συγκοινωνιακής μελέτης, δεν θα άφηνε κανέναν χαμένο και θα μπορούσε να βάλει σε μία λογική αλληλεξάρτησης και συνεργασίας διάφορες επαγγελματικές ομάδες.

Υ.Γ.: Κομβικός παράγοντας για την ομαλή λειτουργία της νέας γραμμής είναι και η σωστή, βάσει προγράμματος εφαρμογή της ανταπόκρισης με τις γραμμές 1 και 2 στο “Φιλοξένια”.


NEWSLETTER