Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012 12:34

Να κλείσουν την πόρτα στους... κηδεμόνες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δημήτρης Πλεμμένος


Να κλείσει η υπόθεση του ΕΣΠΑ φαίνεται να περιμένουν αρκετοί δήμαρχοι της Πελοποννήσου, για να κάνουν την... επανάστασή τους, αφού στους αυτοδιοικητικούς κύκλους αποτελεί κοινό μυστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις οι σχέσεις τους με την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν διαταραχθεί. Από τη στιγμή πάντως που το... παιχνίδι του ΕΣΠΑ μοιράζεται σε μεγάλο βαθμό μέσω Περιφέρειας, αναγκάζονται να κρατούν το στόμα τους κλειστό, μήπως και εντάξουν κανένα έργο που έχουν τάξει. Πολλοί μάλιστα δεν διστάζουν να αναφερθούν σε “αλχημείες” που γίνονται στη διαδικασία ένταξης έργων, με πολιτικές παρεμβάσεις αλά παλαιά (ποιος είπε ότι έχουμε αλλάξει νοοτροπία;), αφήνοντας έτσι εκτός έργα με ώριμες μελέτες και εντάσσοντας έργα... επιστημονικής φαντασίας, τα οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παραμείνουν στο χαρτί.
Κόντρες φυσικά υποβόσκουν και στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπου παρά τις ενέργειες που “τρέχουν” από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεν λείπουν οι φωνές που λένε ότι τουλάχιστον για την επόμενη τριετία ο Μοριάς θα πνιγεί στα σκουπίδια. Φυσικά κάτι τέτοιο μόνο ως καταστροφικό φαινόμενο μπορεί να χαρακτηριστεί, την ώρα που όλοι περιμένουν την περιβόητη “ανάπτυξη” να έρθει με την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητοδρόμου. Ποιος μπορεί να ελπίζει ότι τελικά τα φιλόδοξα πλάνα διαφόρων αρχόντων θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα για την Πελοπόννησο, όταν υπερτερούν οι προσωπικές φιλοδοξίες και πίσω από τα χαμόγελα και τις χειραψίες τα... μαχαίρια περιμένουν να κάνουν τη δουλειά τους;
Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να συνειδητοποιήσουν ότι τα πράγματα έχουν σφίξει όσο δεν πάει άλλο και να επιδιώξουν να κάνουν -έστω λίγα- έργα, που είναι απαραίτητα, η χρηματοδότηση των οποίων είναι εξασφαλισμένη. Ας σταματήσουν μετά από πολλές δεκαετίες να επηρεάζονται από τις Σειρήνες των προσωπικών τους φιλοδοξιών κι ας φανούν αντάξιοι των περιστάσεων. Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά να αποποιηθούν κάθε προσπάθεια... ανώτερων αρχών για κηδεμονία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο άνθρωπος και το κέρδος Δρόμο αφήνω... »

NEWSLETTER