Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 18:20

Βαρεθήκαμε να περιμένουμε...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κι ενώ καλά κρατεί το... μπάχαλο στη Μεσσήνη, με τη χάραξη και τον χαρακτήρα του δρόμου Ριζόμυλος - Καλαμάτα, ξεχάσαμε και την αναφορά -ακόμα μία- που έγινε πριν λίγο καιρό για την επαναλειτουργία του τρένου στη γραμμή Καλαμάτα - Μεσσήνη, με επέκταση ως την Μπούκα.

Μια αναφορά η οποία έγινε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης με τον τ. πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ. Αλλο πράγμα αφορούσε εκείνη η συνάντηση -τον χώρο νότια του σιδηροδρομικού σταθμού που ο ΟΣΕ παραχωρεί στον Δήμο Μεσσήνης για την κατασκευή εκεί αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η επάνοδος του τρένου, ωστόσο, είναι... πιασάρικο θέμα -μια ακόμα παλιότερη παρόμοια αναφορά του δημάρχου είχε προκαλέσει μέχρι και… πρωτοσέλιδους τίτλους. Ωστόσο από εκείνη την πρώτη φορά μέχρι και τώρα, που αναφέρθηκε ξανά η συγκεκριμένη ιδέα, έχει παρέλθει αρκετός καιρός χωρίς στο μεταξύ να έχει υπάρξει η παραμικρή κινητικότητα για το σχετικό ζήτημα. Εκτός και αν υπάρχουν… απόρρητες επαφές και διεργασίες, τις οποίες δεν γνωρίζουμε…

Κάθε άλλο παρά αισιόδοξη μπορεί να είναι η εκτίμηση που θα κάνει ο οποιοσδήποτε καλόπιστος, βλέποντας την οικτρή κατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ασπρόχωμα μέχρι τη Μεσσήνη -χορταριασμένη, εν πολλοίς αποψιλωμένη από το σκύρο ανάμεσα στις ράγες, με γέφυρες και τεχνικά τελείως ή μερικώς κατεστραμμένα από τις πλημμύρες…

Θα περίμενε κανείς ότι με δεδηλωμένη από τα χείλη του ίδιου του δημάρχου την πρόθεση για αναβίωση της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας του Νησιού με την Καλαμάτα, η δημοτική αρχή της Μεσσήνης θα είχε… “ανέβει στα κάγκελα”, ζητώντας τουλάχιστον να αποκατασταθεί -σε ανεκτό επίπεδο, έστω- η γραμμή στην ευθεία από το Ασπρόχωμα μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Κι ας γινόταν αργότερα η… επέκτασή της μέχρι την Μπούκα. Ωστόσο, τίποτα δεν συμβαίνει, που πρακτικά σημαίνει είτε ότι πραγματικά δεν “κουνιέται φύλλο”, είτε ότι ακόμα και αν κάποιος έχει πει κάτι σε κάποιον, ο... δεύτερος “κάποιος” το έχει ξεκόψει.

Βασίλης Γ. Μπακόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 18:22

NEWSLETTER