Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 21:29

Να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας

Γράφτηκε από τον

Να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας

Απογοητευτική και κατώτερη των προσδοκιών ήταν η στάση συμβούλων των μειοψηφιών στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για τον απόηχο της απόφασης για το 5G και τη δυσφήμηση που προκλήθηκε για την πόλη.

Τους έφταιγαν τα μέσα ενημέρωσης και οι δηλώσεις του δημάρχου και άλλων παραγόντων που δεν στήριξαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκείνη για την οποία υπήρξε έντονη αντιπαράθεση και πέρασε μετά από μεγάλη μάχη, τη στιγμή που οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής είχαν να αντιμετωπίσουν και το χλευασμό των αγανακτισμένων με το 5G πολιτών. Οχι πως η θέση της δημοτικής αρχής για το 5G ήταν ξεκάθαρη και θαρραλέα... κάθε άλλο.

Αλλά να έρχεσαι μετά και να ζητάς τα ρέστα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και προβληματισμού για μια απόφαση που πρόσβαλε την πόλη πανελλαδικά, δεν είναι αυτό που περιμένουν οι πολίτες.

Απόψεις για πληρωμένα παπαγαλάκια και συμφέροντα δεν μπορούν να πείσουν και είναι εύκολο να αντιστραφούν σε βάρος αυτών που τις υποστηρίζουν.

Αλλη μορφή έπρεπε να είχε η απολογία στην κοινή γνώμη της πόλης, που περιμένει από τους αιρετούς να αναγνωρίζουν με τόλμη τα λάθη τους.

Οσον αφορά την άποψη ότι η κριτική και η αντίθεση αφορούσε την ετεροβαρή για τα συμφέροντα του δήμου σύμβαση με τη Wind, θα υπενθυμίσω ότι οι περισσότερες παρατάξεις των μειοψηφιών -17 συνολικά σύμβουλοι- που κατέθεσαν γραπτό αίτημα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του 5G, ζήτησαν τη διακοπή του συμφωνητικού και τη μη περαιτέρω επέκτασή του, “έως ότου η εν λόγω 5G τεχνολογία περάσει από το πειραματικό στάδιο στο στάδιο της ολοκληρωμένης εφαρμογής και με την προϋπόθεση της έγκρισης και επιστημονικής πιστοποίησής της από ανεξάρτητους δημόσιους φορείς”. Και εισηγήθηκαν τη διακοπή, “δεδομένης της εκτεταμένης πλέον αντίδρασης των δημοτών της Καλαμάτας και της ηχηρής αντίθεσής τους στην πιλοτική αυτή εφαρμογή 5G τεχνολογίας στην πόλη τους, προκειμένου να διακοπεί το εν λόγω πρόγραμμα και της κατόπιν τούτων υποχρέωσης ημών ως δημοτικών συμβούλων να σεβόμαστε τις ανησυχίες και να προασπίζουμε τα συμφέροντα των δημοτών μας, με γνώμονα πάντα το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον, αλλά και με βάση την αρχή της νομιμότητας της διοίκησης”.

Για το οικονομικό μέρος που ήταν σε βάρος του δήμου, υπήρχε η ηχηρή αντίθεση των δημοτών; Να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 13:31