Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 13:06

Ερωτήματα για την έδρα του Καλαμάτα - Ολυμπιακός

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ερωτήματα για την έδρα του Καλαμάτα - Ολυμπιακός

 

Τον Ολυμπιακό ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει σε λίγες εβδομάδες για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας η Καλαμάτα, σε ένα ζευγάρι αγώνων που θα φέρει έντονα στη μνήμη των Μεσσήνιων φιλάθλων στιγμές του παρελθόντος ανεξάρτητα από το... χάσμα ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Και ενώ στις τάξεις των φιλάθλων αμέσως μετά την κλήρωση συζητείται αυτό το γεγονός -και περισσότερο το εντός έδρας ματς της 8ης Ιανουαρίου- ξαφνικά χθες προέκυψε θέμα... έδρας.

Το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 7:30 μ.μ. με τηλεοπτική κάλυψη, γεγονός που καθιστά απαραίτητη φυσικά τη λειτουργία του φωτισμού. Κάτι που από τον ορισμό του αγώνα ξεκίνησε να απασχολεί τον Δήμο Καλαμάτας, καθώς ο φωτισμός φαίνεται ότι χρειάζεται... δουλειά για να καλύψει τις ανάγκες βραδινού αγώνα.

Ακολούθως χθες η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας με έγγραφό της προτείνει τη διεξαγωγή του αγώνα στην... Τρίπολη, καθώς κρίνεται ότι το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας δεν διαθέτει τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, προφανώς λόγω της αυξημένης προσέλευσης “ερυθρόλευκων”. Ενδεικτικά αναφέρεται η έλλειψη διαχωριστικών κιγκλιδωμάτων ανάμεσα στους φιλάθλους των δύο ομάδων, το ένα και μόνο εκδοτήριο, η έλλειψη ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας και άλλα, που αφήνουν περιθώρια συνάντησης οπαδών.

Ολα αυτά γεννούν αρκετά ερωτήματα:

1) Γιατί δεν εφαρμόζεται ό,τι συμβαίνει και σε ανάλογες περιπτώσεις, δηλαδή η απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φιλοξενούμενων οπαδών;

2) Πρώτη φορά ομάδα από το γκρουπ των “μεγάλων” καλείται να παίξει σε γήπεδο της επαρχίας, με αντίστοιχες ή και ακόμα κατώτερες συνθήκες (βλ. Σπάρτη - Ολυμπιακός 2016, Αναγέννηση Καρδίτσας - Παναθηναϊκός και Αιγινιακός - ΠΑΟΚ το 2017);

3) Αναφορικά με το θέμα του φωτισμού, γιατί η αναμέτρηση δεν μεταφέρεται στις 3 το μεσημέρι για τηλεοπτικούς λόγους και αντίστοιχα το ματς Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ να πάει το βράδυ;

Τα παραπάνω ερωτήματα είναι για τους καθαρά ποδοσφαιρόφιλους, αλλά υπάρχει και μία παράμετρος που δημιουργεί έναν γενικότερο προβληματισμό για τις αθλητικές εγκαταστάσεις μίας πόλης σαν την Καλαμάτα. Κι αυτό μόνο και μόνο επειδή ανοίγει συζήτηση για ενδεχόμενη ακαταλληλότητα του σταδίου για τη φιλοξενία ενός τέτοιου αγώνα και μετακόμισης στην Τρίπολη.

Ελπίζουμε τελικά να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και να βρεθούν οι λύσεις, ώστε η αναμέτρηση να γίνει με ασφάλεια στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, διότι οτιδήποτε άλλο θα είναι “μαύρη σελίδα” για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο.


NEWSLETTER