Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019 12:46

Ζητούμενο οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις για Καλαμάτα - Μεθώνη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Ανήμερα της πολιούχου της Καλαμάτας Παναγίας Υπαπαντής πιθανολογείται ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το μέλλον του πολυσυζητημένου δρόμου Καλαμάτα - Μεθώνη, και αυτό μάλιστα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που αναμένεται να δώσει το “παρών” στις εκδηλώσεις.

Το ερώτημα είναι όμως τι ακριβώς πρέπει να περιμένουμε στις 2 Φεβρουαρίου για τον δρόμο;

Με τη διαγωνιστική διαδικασία να έχει ξεκινήσει από τους τελευταίους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό να έχει κάνει από τον Οκτώβριο γνωστή από το βήμα του Μεγάρου Χορού την πρόθεση να προχωρήσει η κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα - Μεθώνη, αυτό που τώρα έχει σημασία είναι να ακουστούν συγκεκριμένα πράγματα, που έχουν να κάνουν με σαφή χρονοδιαγράμματα, ακριβές μοντέλο κατασκευής και συντήρησης του έργου.

Παράλληλα ιδιαίτερη αξία θα έχει αν ακούσουμε και επίσημες ανακοινώσεις για την τύχη τού Καλό Νερό - Τσακώνα, για το οποίο η προοπτική να γίνει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων μάλλον δεν γεννά καλούς οιωνούς για την πορεία.

Σε κάθε περίπτωση, το να υπάρξει μία ακόμα επανάληψη των καλών προθέσεων για τα παραπάνω έργα, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις, θα έχει ως αποτέλεσμα να... γραφτεί απλά ένα ακόμα επεισόδιο στο εν λόγω σίριαλ. Αλλωστε, ακόμα κι αν όλα προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς, από την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας έως και την παράδοση του έργου θα περάσουν ακόμα αρκετά χρόνια. Πολλώ δε μάλλον αν οι ρυθμοί παραμείνουν στο έως τώρα γνωστό επίπεδο, οπότε πλέον η υπόθεση θα πάει για κάποια επόμενη δεκαετία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019 10:24