Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 10:25

Αλλα περιμένουν οι αγρότες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αλλα περιμένουν οι αγρότες

Από το χθεσινό ρεπορτάζ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τις ανακοινώσεις του για την καταβολή της επιδότησης: «Ο κ. Σαμαράς, αφού ανακοίνωσε ότι σήμερα πιστώθηκε 1,1 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς αγροτών και κτηνοτρόφων, ποσό που αποτελεί το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης, επισήμανε πως "εργαζόμαστε ώστε οι πληρωμές που γίνονται στην ώρα τους, όπως σήμερα, να μην αποτελούν πια είδηση, αλλά να είναι μια υποχρέωση της πολιτείας και να είναι κανόνας σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα"».

Σήμερα, όμως, οι πληρωμές εξακολουθούν να αποτελούν είδηση και μάλιστα, πρώτη και για τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης. Και τη δίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, πανηγυρίζοντας, αντί η ενημέρωση να γίνεται με ανακοίνωση - δελτίο Τύπου από το υπουργείο. Για μια φορά το χρόνο, για επικοινωνιακούς - ψηφοθηρικούς λόγους, οι αγρότες παίζουν ως πρώτο θέμα στα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης. Δηλαδή, ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι ακόμα η καταβολή της επιδότησης δεν είναι υποχρέωση της Πολιτείας και κανόνας σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα;

Πάντως, ο πρωθυπουργός πρόλαβε τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά που επικοινώνησε με το γραφείο του υπουργού και κόπιασε να μάθει για το πότε θα δοθεί η επιδότηση, αφού αρχικά, όπως παρατήρησε από το υπουργείο δε γνώριζαν. Το έκρυβαν, μάλλον, για να μη χάσει την… πρωτοπορία της είδησης ο πρωθυπουργός.

Για να σοβαρευτούμε, όμως, ο αγροτικός κόσμος της Μεσσηνίας που μοχθεί καθημερινά στα κτήματα άλλα περιμένει από τον πρωθυπουργό της χώρας. Να έχει λογική τιμή το λάδι και όχι 2,20 ευρώ, με τιμή μικρότερη ακόμα και από το ισπανικό, τη στιγμή που στα σούπερ μάρκετ πωλείται ακριβά και τα καρτέλ κονομάνε. Να μπορεί να πουλήσει τις πρώιμες πατάτες σε ικανοποιητική τιμή και όχι να έχει να αντιμετωπίσει τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές και τις ελληνοποιήσεις. 

Γι’ αυτό οι χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την επιδότηση, για το αυτονόητο, προκάλεσαν.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 21:29

NEWSLETTER