Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 20:54

Το υποκριτικό ενδιαφέρον για το τρένο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το υποκριτικό ενδιαφέρον για το τρένο

 

Από τους όρους που έθεσαν οι δημοτικές αρχές Καλαμάτας και Μεσσήνης για να αλλάξουν στάση και απόφαση και για να γνωμοδοτήσουν θετικά για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, ήταν και ο σιδηρόδρομος.

Στην εισήγηση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας αναφερόταν: “Αλλη κρίσιμη παρατήρηση είναι πως απαξιώνεται η υπόσταση και μελλοντική αξιοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, εφόσον αυτή διέρχεται πάνω από τους κόμβους του έργου”. Να υπενθυμίσουμε ότι η απορριπτική πρόταση της δημοτικής αρχής για τη βελτίωση - αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου δεν πέρασε, όπως δεν πέρασε και η κοινή θετική πρόταση των μειοψηφιών για το έργο, με βελτιώσεις και διορθώσεις.

Στην απορριπτική απόφαση της δημοτικής αρχής Μεσσήνης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ο 11ος και τελευταίος όρος για να αλλάξει τη θέση της ήταν: “Διατήρηση της σιδηροδρομικής γραμμής για να παραμείνει πλήρως λειτουργική”.

Το ενδιαφέρον για το τρένο και την επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου στην περιοχή μας είναι υποκριτικό. Και η άποψη αυτή στηρίζεται στην πραγματικότητα, στα γεγονότα που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια και μέχρι πρόσφατα στα Δημοτικά Συμβούλια.

Στη Μεσσήνη, στην προηγούμενη δημοτική θητεία ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους του τέως δημάρχου Γιώργου Τσώνη ήταν η σιδηροδρομική γραμμή Καλαμάτα - Μεσσήνη - Μπούκα. Οταν το τόνιζε κι έκανε λόγο για όραμα, συναντούσε από την αντιπολίτευση τον χλευασμό και τη λοιδορία. Σαν γραφικό τον αντιμετώπιζαν.

Στο υφιστάμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ο ανεξάρτητος σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Λάσκαρης θέτει το θέμα του τρένου και προτείνει την επαναλειτουργία της προαστιακής γραμμής, τον κοιτάζουν όπως κοιτάζει η αγελάδα το τρένο που περνάει. Η αδιαφορία είναι ο πιο ευγενικός και επιεικής χαρακτηρισμός για την αντιμετώπιση των προτάσεων του κ. Λάσκαρη.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας υποστηρικτής του τρένου και της επαναλειτουργίας του προαστιακού είναι ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης. Οταν επιμένει και θέτει κατά καιρούς την πρόταση για συνεργασία με τους Δήμους Μεσσήνης, Οιχαλίας και Τριφυλίας, αντιμετωπίζεται σαν γραφικός κι ενοχλητικός. Καμία διάθεση να συζητηθεί σοβαρά και να διεκδικηθεί η επαναλειτουργία του τρένου.

Οταν η οποιαδήποτε επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου υπολογίζεται με οικονομικά στοιχεία και στηρίζεται στη βιωσιμότητα, κάθε όρος για λειτουργική σιδηροδρομική γραμμή είναι το λιγότερο υποκριτικός.


NEWSLETTER