Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 11:46

Οι νέες αστικές γραμμές να βλέπουν στο μέλλον της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Προτάσεις για την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιακών γραμμών αναμένεται να καταθέσει το φθινόπωρο το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας. Κίνηση αναγκαία εδώ και χρόνια.

Αλλωστε βλέποντας κάποιος προσεκτικά τις σημερινές γραμμές μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι ναι μεν εξυπηρετούν καθημερινά πολλούς συμπολίτες μας, αφήνουν όμως εκτός και πολλούς άλλους. Και αυτό πολύ απλά, διότι μέσα στο χρόνο η πόλη έχει αλλάξει αρκετά, έχει επεκταθεί προς διάφορες περιοχές, χωρίς όμως ουσιαστικά να έχει προσαρμοστεί ανάλογα και η αστική συγκοινωνία.

Μπορεί φυσικά το Αστικό ΚΤΕΛ ως φορέας να μην προχώρησε κατά διαστήματα σε γενναίες προτάσεις για τις απαραίτητες τροποποιήσεις, αλλά και οι δημοτικές αρχές φαίνεται ότι δεν ανακίνησαν όσο έπρεπε το θέμα, ενδεχομένως από φόβο για το καινούργιο.

Ομως η άμεση ανταπόκριση του κόσμου στην πιο πρόσφατη γραμμή 7 (“Φιλοξένια” - Μικρή Μαντίνεια) έστειλε ένα μήνυμα, που φαίνεται να έφτασε προς αρκετούς παραλήπτες. Ο κόσμος είναι έτοιμος να αγκαλιάσει και να βάλει στην καθημερινότητά του νέες γραμμές, αρκεί αυτές, έπειτα από σχετική μελέτη, να “πατάνε” στις πραγματικές καθημερινές του ανάγκες.

Και μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας στους δρόμους της Καλαμάτας, οι ιθύνοντες του Αστικού ΚΤΕΛ έχουν σίγουρα βγάλει τα συμπεράσματά τους για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στις συγκοινωνιακές γραμμές, ώστε να περάσουν στην επόμενη ημέρα.

Αρωγός σε όλο αυτό απαραιτήτως πρέπει να είναι ο Δήμος Καλαμάτας, που όχι απλώς πρέπει να υποδεχθεί αυτές τις προτάσεις, αλλά θα πρέπει να συμβάλει βάζοντας στη συζήτηση τις τυχόν νέες... πιάτσες, που πρόκειται να ανοίξουν μέσα από τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις.

Οπως και να έχει η Καλαμάτα, όπως και κάθε σύγχρονη πόλη, όχι απλώς έχει ανάγκη τη δημόσια συγκοινωνία, αλλά αυτή ουσιαστικά θα πρέπει να αποτελέσει παράγοντα κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης και... εξημέρωσης της καθημερινότητας του πολίτη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 11:23
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αυτοί οι... Αθλιοι Ρομά Βουτιά, καφές κι ένα τσιγάρο »