Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 20:44

Τα ζητήματα της υγείας έχουν προτεραιότητα για τους πολίτες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τα ζητήματα της υγείας έχουν προτεραιότητα για τους πολίτες

 

Γιάννης Σινάπης

Χωρίς ακτινολόγο παραμένει το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, ενώ πρόσφατα ήρθε καρδιολόγος, επικουρικός (δεν υπήρχε για μήνες), και πλέον κλείνονται ραντεβού στη μονάδα.
Οσον αφορά τους ακτινολόγους, έχει προχωρήσει η προκήρυξη για 2 μόνιμες θέσεις γιατρών, αλλά μέχρι να έρθουν η έλλειψη αναμένεται να καλυφθεί με προσωρινή μετακίνηση γιατρού από το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Με καθυστέρηση 2 μηνών κλείνονται ραντεβού ασφαλισμένων για τους οδοντιάτρους (είναι 3) και για τον οφθαλμίατρο, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τον κόσμο.
Στην καλή εποχή (της σπατάλης αν θέλετε) του ΙΚΑ, στη μονάδα της Καλαμάτας υπήρχαν 72 γιατροί, τώρα στο Κ.Υ. είναι μόνο 24.
Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οι 3 οφθαλμίατροι δεν φτάνουν, δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του κόσμου της Μεσσηνίας. Μέσα σε ένα τέταρτο, την πρώτη μέρα που άνοιξε το σύστημα, έκλεισαν όλα τα ραντεβού του Αυγούστου, στο Οφθαλμολογικό Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο του νοσοκομείου. Και όποιος έχει μεγάλη ανάγκη, δεν έχει χρήματα να πάει σε ιδιώτη γιατρό, πιθανόν να μην καταφέρει να κλείσει ραντεβού ούτε τον Σεπτέμβριο.
Το πρόβλημα με το Οφθαλμολογικό Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο το παραδέχτηκε και η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, επισημαίνοντας πως είναι τεράστιες οι ανάγκες.
Στο μεταξύ, πριν από 6 μήνες το υπουργείο Υγείας ενέκρινε την προκήρυξη για την πρόσληψη 16 μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Πρόκειται για 2 παθολόγους, 2 χειρουργούς και έναν ορθοπαιδικό για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, και ακόμα 2 παθολόγους, 2 παιδιάτρους, 2 ακτινολόγους, πνευμονολόγο, αναισθησιολόγο, ορθοπαιδικό, ψυχίατρο και γαστρεντερολόγο.
Αυτά είναι ζητήματα προτεραιότητας για τους πολίτες της Μεσσηνίας. Είναι ζητήματα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν, να πάρουν το δρόμο της υλοποίησης. Γραφειοκρατικά εμπόδια και τεχνοκρατικά ή μικροπολιτικά άλλοθι δεν δικαιολογούνται. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι η θωράκιση της δημόσιας υγείας είναι αδιαπραγμάτευτη. Ξέρει ότι η προστασία της υγείας πρέπει να γίνεται πράξη χωρίς καθυστερήσεις κι εκπτώσεις. Και πράξη σημαίνει πρόγραμμα με χρονοδιάγραμμα, για να αρθούν το συντομότερο οι συγκεκριμένες ελλείψεις στο Νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 20:29

NEWSLETTER