Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 22:33

Το ζήτημα της υγείας είναι μακριά από σκοπιμότητες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το ζήτημα της υγείας είναι μακριά από σκοπιμότητες

Γιάννης Σινάπης

Το ζήτημα της υγείας στη Μεσσηνία και ειδικότερα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα, με αφορμή την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), που κάνει λόγο για τραγική ιατρική και νοσηλευτική υποστελέχωση κλινικών του νοσοκομείου. Και αυτό είναι θετικό, έστω και αν προκλήθηκαν αντιδράσεις, γιατί το νοσοκομείο έχει προβλήματα και ελλείψεις, όπως έχουν όλες οι νοσηλευτικές μονάδες του ΕΣΥ.

Σε αυτή την ανακοίνωση αντέδρασε έντονα η διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη, κυρίως για τις αναφορές της στην κλινική Covid, μιλώντας για πολιτική σκοπιμότητα, για ασύστολα ψεύδη και κακοήθεια.

Το ζήτημα της υγείας είναι πάνω από κόμματα και μακριά από σκοπιμότητες. Είναι ζήτημα που αφορά όλο τον κόσμο και κυρίως τον μικρομεσαίο και τον φτωχό άνθρωπο, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αναζητήσουν την παροχή υπηρεσιών υγείας στον ιδιωτικό τομέα και περιμένουν για μήνες, ώστε να κάνουν μια απλή επέμβαση καταρράκτη στο νοσοκομείο και να δουν το φως τους.

Για το λόγο αυτό κι επειδή οφείλουμε να τονίζουμε με συνέπεια τα προβλήματα και τις ελλείψεις, αδιαφορώντας για το ποιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία, θα υπενθυμίσω τα αιτήματα των γιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας στην κινητοποίηση φέτος στις 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Ε”:

“Τη θωράκιση του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότησή του, την άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ζήτησαν χθες γιατροί, νοσηλευτικό και προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ. Επεσήμαναν ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να είναι εμβολιαστικό κέντρο για τον κορονοϊό και ζήτησαν ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας”.

Η κ. Αλειφέρη, όπως και ο κάθε διοικητής, οφείλει να ξαναδεί τα αιτήματα εκείνης της κινητοποίησης και να παλέψει για την ικανοποίησή τους. Αυτός είναι ο ρόλος και η αποστολή της, μακριά από σκοπιμότητες, όπως δεν είχαν και οι γιατροί που κινητοποιήθηκαν.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 21:39

NEWSLETTER