Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 19:20

Η ανάπτυξη της Ναυαρίνου δεν μπορεί να περιμένει

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Η ανάπτυξη της Ναυαρίνου δεν μπορεί να περιμένει

 

Του Γιάννη Σινάπη

Κλείνει από σήμερα και για 6 μήνες η οδός Ναυαρίνου, στο πρώτο και κρίσιμο τμήμα της, από τη Φαρών έως την Ακρίτα. Μιλάμε για την ελκυστική και ανεπτυγμένη παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας, που φέρνει χρήμα και έχει δυνατότητες για μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το σχέδιο της δημοτικής αρχής, της προηγούμενης και της σημερινής, το τμήμα αυτό με τη μεγαλύτερη κίνηση θα αναπλαστεί και θα γίνει μονόδρομος, πιθανότατα, με κατεύθυνση από τη δύση προς την ανατολή, από το λιμάνι προς το “Φιλοξένια”.

Το έργο, που θα τελειώσει (αναγκαστικά, γιατί διαφορετικά θα είναι έγκλημα) στην αρχή του ερχόμενου καλοκαιριού, πρέπει να ανοίξει τη συζήτηση για την επόμενη μέρα της Ναυαρίνου, για το κοντινό μέλλον της παραλιακής ζώνης. Για να γίνει πιο ελκυστική, να προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο, σε πιο όμορφες συνθήκες, ώστε να ενισχύσει ακόμα πιο πολύ την οικονομία της πόλης.

Πρέπει να ξεκινήσει διάλογος και να δρομολογηθούν παρεμβάσεις, να ιεραρχηθούν ως πρώτης προτεραιότητας και να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό. Μιλάμε για τις διανοίξεις των κάθετων και των παράλληλων δρόμων της Ναυαρίνου, που έχουν προγραμματιστεί από το δάνειο των 4 εκ. ευρώ.

Το δάνειο αυτό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει χαρακτηριστεί αναπτυξιακό -πολύ σωστά- και ως τέτοιο δεν μπορεί να περιμένει. Οφείλει η δημοτική αρχή να πιέσει και να τρέξει τις διαδικασίες για την εκταμίευση και για τις απαλλοτριώσεις των δρόμων, καθώς και την υλοποίηση των εργασιών. Οφείλουν οι παρατάξεις των μειοψηφιών να αφυπνίσουν και να κινητοποιήσουν τη δημοτική αρχή. Πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός με χρονοδιάγραμμα δρομολόγησης και υλοποίησης διαδικασιών και έργων από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας είναι μείζονος σημασίας για την οικονομία και την κοινωνία της πόλης.

Το καλοκαίρι του 2022 η Καλαμάτα θα έχει αναπλασμένο και μονοδρομημένο το πρώτο τμήμα της Ναυαρίνου. Θα είναι κρίμα και εγκληματικό το άλλο καλοκαίρι να μην υλοποιούνται οι διανοίξεις των δρόμων πάνω από τη Ναυαρίνου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 19:06

NEWSLETTER