Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013 16:07

Οι καταυλισμοί... δεν είναι γκέτο;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Οι καταυλισμοί... δεν είναι γκέτο;

Δεν κάνουν, λέει, η Μπιρμπίτα και η Μακαρία ως χώροι φιλοξενίας και διαμονής των τσιγγάνων, λόγω δημιουργίας γκέτο. Και το γκέτο, σύμφωνα με την ίδια άποψη, δεν το αποδέχονται η Ευρωπαϊκή Ενωση και το υπουργείο Εσωτερικών.

Αλλά πριν από μερικά χρόνια γιατί το αποδέχονταν και το χρηματοδοτούσαν;
Ποιος ζήτησε και ποιος έδωσε τα λεφτά για να αγοραστούν τα 120 στρέμματα σε Μπιρμπίτα και Μακαρία; Δεν ήταν η κυβέρνηση Σημίτη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός που έδειξαν ενδιαφέρον; Δικοί του σύμβουλοι δεν είχαν έρθει στην Καλαμάτα και αγωνίστηκαν για να αγοραστούν οι συγκεκριμένοι χώροι; Δεν δαπανήθηκαν εκατομμύρια δραχμές που έδωσε η Ε.Ε. για την αγορά τους; Για να πάνε εκεί οι τσιγγάνοι, με προτεραιότητα σ’ αυτούς που είχαν καταλάβει τη ΒΙΠΕ και δεν την επέτρεπαν να λειτουργήσει ως βιομηχανική περιοχή, έγιναν όλα αυτά. Τα ξεχάσαμε; Ή τότε δεν υπήρχε ζήτημα γκέτο; Οσον αφορά την Μπιρμπίτα ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ, για να φτιαχτεί κατασκήνωση τσιγγάνων. Δεν φτιάχτηκαν 66 σπιτάκια με ρεύμα και 5 χώροι υγιεινής; Δεν δόθηκε νερό και αποχέτευση; Δεν έγιναν πανηγυρικά τα εγκαίνιά της την 1η Δεκεμβρίου 2008, παρουσία υπουργού, βουλευτών και όλων των επισήμων του τόπου;
Τότε ήταν που υποσχέθηκαν στους τσιγγάνους και νηπιαγωγείο, εκκλησία και την... "κουζινική" που ζητούσαν. Ακόμα και εκλογές για δικούς τους αρχηγούς τους είχαν τάξει. Ομως δεν είχαν κανονίσει τα βασικά: Ποιος θα πληρώνει το νερό και το ρεύμα. Και όταν η προγραμματική σύμβαση για τη διαχείρισή της "στράβωσε" -και υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτό, όπως και για όλα τα άλλα- άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Και η κατασκήνωση διαλύθηκε.
Αλήθεια, οι καταυλισμοί στου Παναγάκια, στον Πάμισο και κυρίως πίσω από το Πολυκλαδικό, τι είναι; Δεν είναι γκέτο; Πίσω από το Πολυκλαδικό δεν έχουν καταληφθεί και καταπατηθεί ιδιωτικές εκτάσεις και οικόπεδα; Τι κάνει η Πολιτεία γι’ αυτό;
Επειδή η υποκρισία περισσεύει και ο κόσμος εξοργίζεται με τα λόγια και τις αντιδικίες για τις εντυπώσεις, οι υπεύθυνοι οφείλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα. Γιατί στο τέλος... θα τους κυνηγάνε όλοι.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013 16:10
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ολα αστραφτερά Ο εθελοντισμός σώζει »

NEWSLETTER