Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 22:30

Του χρόνου της Υπαπαντής να έχει ξεκινήσει έστω κι ένα έργο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Του χρόνου της Υπαπαντής να έχει ξεκινήσει έστω κι ένα έργο

Του Γιάννη Σινάπη

Από το ρεπορτάζ της “Ε” κατά τον εορτασμό της πολιούχου της Καλαμάτας Παναγίας Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου του 2020:

“Τα 5 πιο σημαντικά έργα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας παρουσίασε ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Θανάσης Βασιλόπουλος, στην ομιλία του στο γεύμα για τον εορτασμό της Υπαπαντής, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Στη στόχευσή μας για το 2020 πρωτεύουσα θέση έχουν: 1. Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής. 2. Η προώθηση της αναβάθμισης του λιμανιού, για
το οποίο «τρέχει» η διαδικασία του νέου μάστερ πλαν. 3. Η ενίσχυση των υποδομών και της λειτουργικότητας του αεροδρομίου Καλαμάτας, που φέρει το όνομα του αειμνήστου ευεργέτη καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. 4. Η συνολική αναβάθμιση του οδικού δικτύου του Νομού Μεσσηνίας, με πρώτο το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, καθώς και η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού και ιδιαίτερα του τμήματος Καλό Νερό - Τσακώνα»”.

Έγραφα τότε σε αυτήν εδώ τη στήλη με τίτλο “Συστράτευση για τα μεγάλα έργα της Μεσσηνίας”: “Θα επιμείνω, με κίνδυνο να γίνω δυσάρεστος: Ολοι ενδιαφέρονται για τα έργα αυτά που παρουσίασε ο δήμαρχος Καλαμάτας. Και τα έργα αυτά δεν είναι για μεσσηνιακό διχασμό κι επικοινωνιακά - αντιπολιτευτικά παιχνίδια. Είναι για ενότητα και παμμεσσηνιακό μέτωπο, συστράτευση όλων. Είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχει αυτή η συστράτευση. Κάποιοι οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλίες, αγνοώντας προσωπικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Τα έργα αυτά τα δικαιούται η Μεσσηνία κι έχουν καθυστερήσει”.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά οφείλουμε να κάνουμε απολογισμό, κριτική και την αυτοκριτική μας. Γιατί μπορεί κάποια απ’ αυτά τα έργα να έχουν δρομολογηθεί, αλλά κανένα δεν έχει ξεκινήσει. Και αυτό μόνο θετικό δεν είναι για τον τόπο μας. Κάτι δεν πήγε καλά με το παμμεσσηνιακό μέτωπο και τη συστράτευση όλων. Τουλάχιστον, του χρόνου της Υπαπαντής να έχει ξεκινήσει έστω κι ένα έργο. Τα έργα αυτά τα δικαιούται η Μεσσηνία και δεν μπορούν να καθυστερήσουν κι άλλο.


NEWSLETTER