Παρασκευή, 19 Μαϊος 2023 19:51

Αλλοι ρυθμοί για τα σημαντικά έργα της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Αλλοι ρυθμοί για τα σημαντικά έργα της Μεσσηνίας

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο τα σοβαρά ζητήματα της Μεσσηνίας υποβαθμίστηκαν και πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Δόθηκε η εντύπωση πως τα πιο σημαντικά είναι δρομολογημένα και έχουν πάρει τον δρόμο τους, για να υλοποιηθούν. Και αυτό δεν είναι καλό για τον τόπο μας, γιατί δρομολογημένος ήταν και ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και η σύμβασή του υπογράφηκε με μεγάλη καθυστέρηση πρόσφατα, λίγο πριν τις εκλογές.

Αναφορά στα σημαντικά έργα της Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας στις 31 Μαρτίου. Αναφέρθηκε στην “ανακατεύθυνση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την υλοποίηση των υποδομών που έχει ανάγκη ο νομός” και μίλησε: Για “σύνδεση με την Ιόνια Οδό και τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας και λειτουργία σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου με έμφαση στις εμπορικές μεταφορές”. Για “αναβάθμιση και αξιοποίηση του λιμένα Καλαμάτας ως διαμετακομιστικού κέντρου για ολόκληρη τη Νότια Πελοπόννησο”. Για “έναρξη της κατασκευής και γρήγορη ολοκλήρωση του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος, τον αυτοκινητόδρομο Καλό Νερό - Τσακώνα και το Φιλιατρινό φράγμα, τον εκσυγχρονισμό του Αεροδρομίου Καλαμάτας και για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης, «προσωπικό στοίχημα» του κ. Μητσοτάκη, που παραμένει όμως ανεκτέλεστο”.

Η εξέλιξη, πέρα από την υπογραφή της σύμβασης για τον σημαντικό οδικό άξονα, είναι η εκτίμηση - κυβερνητική δέσμευση ότι μέσα στο 2023 θα υπάρχει ανάδοχος για την παραχώρηση και αναβάθμιση του Αεροδρομίου Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Τα έργα που ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας είναι, όπως έχουν αποδεχθεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις, τα πιο σημαντικά για τη Μεσσηνία και αυτά που αποτελούν προκλήσεις για την ερχόμενη 4ετία. Είναι αυτά που ο νομός ενωμένος, σε κοινό μέτωπο, οφείλει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξή τους και να μην επιτρέπει πλέον καθυστερήσεις και παλινωδίες. Για να μην χρειάζεται να περάσουν 4 χρόνια, ώστε να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για τον πιο σημαντικό οδικό άξονα του νομού.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Μαϊος 2023 21:00