Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 21:58

Αλλες μελέτες πρέπει να γίνουν

Γράφτηκε από τον

Αλλες μελέτες πρέπει να γίνουν

Μελέτη για νέα γέφυρα ή επέκταση της υφιστάμενης στον Πάμισο, στην είσοδο της Μεσσήνης, και για παράκαμψη της πόλης αποφάσισε να προκηρύξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Απόφαση που προκαλεί εντύπωση και απορίες, γιατί προωθείται τη στιγμή που όλη η Μεσσηνία επιδιώκει την κατασκευή του νέου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Ενός δρόμου σύγχρονου, λειτουργικού και αναπτυξιακού, που ο τόπος μελετάει και σχεδιάζει εδώ και 40 κοντά χρόνια! Ολοι οι Μεσσήνιοι έχουν αποδεχθεί ότι ο δρόμος αυτός θα εξυπηρετήσει τους ίδιους και θα δημιουργήσει κάποιες ακόμα προϋποθέσεις για την πολυπόθητη τουριστική ανάπτυξη στο νομό.
Είναι λογικό, λοιπόν, ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για τη συγκεκριμένη μελέτη να ξενίζει. Ιδιαίτερα η παράκαμψη της Μεσσήνης είναι αχρείαστη υπό τις συνθήκες που διαμορφώνονται. Θα γίνει δηλαδή μετά από 5-10 χρόνια, όταν θα λειτουργεί ο καινούργιος δρόμος και πολύ λιγότεροι θα περνούν μέσα από την πόλη;
Για τη γέφυρα στον Πάμισο το ζήτημα είναι διαφορετικό. Η διαπλάτυνσή της έπρεπε να είχε ήδη γίνει. Κακώς η κρατική Περιφέρεια σταμάτησε τις μελετητικές διαδικασίες που είχε ξεκινήσει, επειδή συνάντησε την αδιαφορία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.  Θα πρέπει να εξεταστεί η στατικότητα και η αντοχή της γέφυρας και ανάλογα να μελετηθεί το έργο που πρέπει να γίνει - αλλά και πάλι βεβαίως με βάση τα μελλοντικά κυκλοφοριακά δεδομένα.
Αλλού λοιπόν πρέπει να διαθέσει χρήματα η Περιφέρεια για μελέτες. Να μελετήσει το δρόμο των 3 περίπου χιλιομέτρων από τον νέο κόμβο (στην απόληξη του αυτοκινητόδρομου) κοντά στο αεροδρόμιο έως τον νέο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Για να φτάνει ο επισκέπτης πιο εύκολα στην Πύλο και στην Κορώνη και στα άλλα ελκυστικά μέρη της Μεσσηνίας.
Η ευθεία Ασπρόχωμα - Μεσσήνη είναι άλλη πονεμένη ιστορία. Τόσα χρόνια και δεν έχουν τα μπει π.χ. τα φώτα! Θα πρέπει το σύνολο των ζητημάτων που τον αφορούν να εξεταστεί  σε συνδυασμό με τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας και τη λειτουργία του. Γιατί με την ύπαρξη του περιφερειακού, θα ήταν καλύτερα να μελετηθεί ένας καινούργιος δρόμος από τη Μικρομάνη έως την Τρίοδο. Το Ασπρόχωμα και η ευθεία Ασπρόχωμα - Μεσσήνη θα έχουν πια άλλη μορφή, πιο ανθρώπινη και επιτέλους φιλοπεριβαλλοντική.
Αν σχεδιάζεις με βάση το μέλλον και την ανάπτυξη, αυτά δεν μπορείς να τα αγνοήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 22:01