Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 19:31

Αλλαγές σε ρόλους αντιδημάρχων δεν γίνονται χωρίς λόγο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Ούτε 4 μήνες δεν έχουν περάσει και ο δήμαρχος Καλαμάτας άλλαξε ρόλους και αρμοδιότητες σε αντιδημάρχους. Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, γιατί πρόκειται για μια παντοδύναμη δημοτική αρχή που εξελέγη με 60% και παρά την όποια κριτική της μειοψηφίας -εποικοδομητική με προτάσεις στις περισσότερες περιπτώσεις- διοικεί χωρίς πρόβλημα, αποφασίζει και κάνει ό,τι θέλει. Μάλιστα έχει καταφέρει με το “καλημέρα” να ακυρώσει μία παράταξη της μειοψηφίας και να την πάρει μαζί της έχοντας 3 θετικές ψήφους σε κάθε θέμα.

Οι αλλαγές έδειξαν αδυναμίες και ανεπάρκειες σε συγκεκριμένους κρίσιμους τομείς, στην καθαριότητα και το κυκλοφοριακό. Η χθεσινή όμως αποκάλυψη των παρατάξεων των μειοψηφιών για επεισόδιο του αντιδημάρχου Καθαριότητας με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας που είναι χρόνια στο πόστο, δικαιολόγησε την αλλαγή. Στο ερώτημα ή και στη βεβαιότητα των παρατάξεων της μειοψηφίας πως υπήρξε χειροδικία του αντιδημάρχου κατά του υπηρεσιακού παράγοντα -ενέργεια καταδικαστέα- ο δήμαρχος την διέψευσε, όχι με τόσο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο.

Μίλησε για φήμες που υιοθετεί η αντιπολίτευση, για αυθαίρετα συμπεράσματα που εξάγει και για ολισθηρό δρόμο που ακολουθεί, απαντώντας κυρίως επικοινωνιακά και πολιτικάντικα.

Είναι φανερό ότι γίνεται προσπάθεια να υποβαθμιστεί το θέμα από τη δημοτική αρχή και γίνεται λόγος για στιγμή έντασης και αντιπαράθεσης σε μια υπηρεσία που δουλεύει στο κόκκινο. Στο κόκκινο δεν δούλευε η Καθαριότητα, όταν ήταν αρμόδιος αντιδήμαρχος ο σημερινός δήμαρχος με δήμαρχο τον Παναγιώτη Νίκα; Τότε γιατί δεν υπήρχαν εντάσεις, με φήμες για χειροδικία και αλλαγή στον αντιδήμαρχο;

Ρητορικά τα ερωτήματα, οι απαντήσεις είναι αυτονόητες. Και αυτά τα ερωτήματα πρέπει να έχει υπόψη της η δημοτική αρχή και με αυτά να προβληματιστεί ο δήμαρχος. Και όχι με απαντήσεις για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, του τύπου “οι πολίτες γνωρίζουν”. Γιατί οι πολίτες ενημερώνονται, έχουν άποψη και κρίση και βλέπουν πού τα πάει καλά η δημοτική αρχή και πού αγκομαχάει. Και καταλαβαίνουν επίσης ότι αλλαγές σε ρόλους αντιδημάρχων δεν γίνονται χωρίς λόγο στους 3,5 πρώτους μήνες.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 19:42