Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 21:50

Το Πύργος - Καλό Νερό - Τσάκωνα να μπει στα αιτήματα της Τριφυλίας  

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Του Δημήτρη Πλεμμένου

Σε αναβρασμό είναι τις τελευταίες ημέρες ο κόσμος της Τριφυλίας κάτι που εκφράζεται και μέσα από τα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις, που οργανώθηκαν στην Κυπαρισσία. Κυρίαρχο το θέμα του δικαστικού χάρτη, που εν τέλει φαίνεται ότι τα περισσότερα διασώθηκαν, ενώ όπως είναι λογικό από το πλαίσιο των διαμαρτυριών δεν έλειψαν τα ζητήματα της υγειονομικής κάλυψης και των κενών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, καθώς και η… αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών και των τραπεζικών υποκαταστημάτων.

Όλα αυτά προφανώς δημιουργούν και ανασφάλεια και γενικότερα δυσκολίες στην καθημερινότητα των πολιτών.

Αυτό που όμως για μία ακόμα φορά απουσίαζε από την… ημερήσια διάταξη των κινητοποιήσεων ήταν ο δρόμος Πύργος - Καλό Νερό - Τσάκωνα. Ένας οδικός άξονας με αρκετές δυσκολίες, όποια λύση και αν τελικά επιλεγεί από το υπουργείο Υποδομών, αλλά που μπορεί τα επόμενα χρόνια όχι απλώς να φέρει οικονομική ώθηση στην Τριφυλία, αλλά και να δώσει λύσεις στην καταγγελλόμενη διοικητική απομόνωση της περιοχής.

Η μείωση των χρονοαποστάσεων από την Καλαμάτα, την Πάτρα και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου μόνο ευεργετικά μπορεί να λειτουργήσει για την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας και είναι απορίας άξιο πώς ουσιαστικά μόνο ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας έχει σηκώσει δυναμικά κατά το παρελθόν το συγκεκριμένο ζήτημα.

Φυσικά ακόμα και εάν σήμερα επιλεγεί λύση για την χάραξή του, θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να κατασκευαστεί και να παραδοθεί και είναι πολύ λογικό οι πολίτες να ζητούν λύσεις στα γενικά ζητήματα υποβάθμισης της καθημερινότητάς τους.

Ο δρόμος όμως πρέπει να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων και να μην αντιμετωπίζεται φοβικά από μία μερίδα του κόσμου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 21:12