Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 10:22

Η φυγομαχία της "κωλοτούμπας"

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συγγνώμη, αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ και να μην ασχοληθώ με κάτι προσωπικό μου που, όμως, προκαλεί πολιτικά σχόλια και αποτυπώνει την πικρή τοπική πολιτική πραγματικότητα.

Προχθές βρέθηκα για τρίτη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για την ίδια υπόθεση, αλλά ο μηνυτής μας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, δεν μας έκανε την τιμή να παραστεί στο δικαστήριο για να υποστηρίξει τη μήνυσή του. Να υποστηρίξει πού θίγεται η τιμή και η υπόληψή του σε ρεπορτάζ που έστειλα από το Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα του λιγνιτωρυχείου σε Φαλάνθη και Χωματερό (δημοσιεύτηκε στην "Ε" της Τρίτης 24 Ιανουαρίου 2012). Ο τίτλος ήταν που προκάλεσε τη μήνυση. Τον υπενθυμίζω: «"Κωλοτούμπα" μπροστά στη διογκούμενη αγανάκτηση για το λιγνιτωρυχείο (υπέρτιτλος) Ο,τι θέλει ο Σαμαράς θα κάνει ο Τατούλης!!! (ο κύριος τίτλος)». Η μήνυση υποβλήθηκε για την "κωλοτούμπα".
Ψάχνοντας στο αρχείο για να θυμηθώ τι είχε γίνει και να προετοιμαστώ καλύτερα, έπεσα στο επόμενο ρεπορτάζ μου από το Περιφερειακό Συμβούλιο για το ίδιο επίμαχο θέμα, που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία του πρώην Δήμου Κορώνης. Κατέγραφα χαρακτηριστικά: «Το θέμα έφερε αιφνίδια η κ. Νικολάκου, η οποία είπε ότι δόθηκε 2μηνη παράταση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για να μην περάσει η μελέτη χωρίς τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου… Μίλησε, δε, για ψεύδη από μέσα μαζικής ενημέρωσης, γι’ αυτό και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη». Παρακάτω: «Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μίλησε για φυγομαχία της αντιπολίτευσης και για δημοκρατική λειτουργία του οργάνου που πρέπει να συζητάει για να αποφασίζει. Επέκρινε συμπεριφορά από τομείς και φορείς, συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους "να γυρίζουν από χωριό σε χωριό και να τρομοκρατούν"… Είπε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο "έχει αποφασίσει οδικό χάρτη των ενεργειών και όταν συμπληρωθεί αυτός ο χάρτης, τότε θα αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και αφού ακούσει και την άποψη του επενδυτή"».
Τελικά η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το λιγνιτωρυχείο σε Φαλάνθη και Χωματερό δε συζητήθηκε ποτέ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το Συμβούλιο δε γνωμοδότησε, παρά τις υποσχέσεις. Αφαντος ο οδικός χάρτης, όπως άφαντη είναι και η συνέπεια λόγων κι έργων των τοπικών αρχόντων.
Κι εγώ παραμένω κατηγορούμενος, περιμένοντας πότε θα εμφανιστεί ο μηνυτής μου στο δικαστήριο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 10:25