Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 20:18

Η Πολιτεία οφείλει να κάνει το χρέος της

Γράφτηκε από τον

Η Πολιτεία οφείλει να κάνει το χρέος της

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Ανήσυχος δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης, στη συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου, για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Κι εξέφρασε την ευχή να διαψευστεί πανηγυρικά και να υλοποιηθούν όλα τα έργα που έχει ζητήσει ο δήμος.

Απαντώντας, όμως, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος δεν τον καθησύχασε, δεν τον διέψευσε. Αντίθετα, δήλωσε ότι είναι και αυτός ανήσυχος με την περίπτωση της Θεσσαλίας που καταστράφηκε από τις πλημμύρες και για την ανασυγκρότηση της οποίας χρειάζονται 2,5 δις. ευρώ. Οπότε έργα που έχει ζητήσει ή άνοιγμα νέων προσκλήσεων για σημαντικές παρεμβάσεις που περίμενε ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, παραπέμπονται στις καλένδες.

Δεν υπάρχει αιρετός της αυτοδιοίκησης και άνθρωπος στην Καλαμάτα και σε όλη την Ελλάδα που θα διαφωνήσει και θα δυσφορήσει με την πρώτιστη υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίξει τη Θεσσαλία και να δώσει προτεραιότητα στην ανασυγκρότηση της.

Ομως, κάθε σοβαρός αυτοδιοικητικός και σκεπτόμενος πολίτης στην πατρίδα μας δεν μπορεί να δεχθεί ότι η περίπτωση της Θεσσαλίας θα αποτελέσει δικαιολογία και θα δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση να αδιαφορήσει και να αγνοήσει αιτήματα του Δήμου Καλαμάτας και όλων των δήμων, που αφορούν έργα μείζονος σημασίας.

Γιατί υπάρχουν και τέτοια που έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα, που έχουν ξεχαστεί από τους υπουργούς που χειρίζονται το “Αντώνης Τρίτσης”, παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί. Και αυτό έχει γίνει πριν την καταστροφή της Θεσσαλίας. Και αυτό είναι που μεγαλώνει την ανησυχία.

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν μπορεί η κυβέρνηση να αγνοεί την ανάγκη να βρεθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την κατασκευή του νέου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και την υλοποίηση του κρίσιμου αντιπλημμυρικού έργου της Ευριπίδου.

Είναι ντροπή οι μαθητές με αναπηρία του τόπου μας να εξακολουθούν να φοιτούν στο υφιστάμενο ακατάλληλο κτήριο.

Είναι ντροπή με την πρώτη δυνατή βροχή να πλημμυρίζουν οι οδοί Φαρών και Ακρίτα.

Η Πολιτεία, επιτέλους, οφείλει να κάνει το χρέος της.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 20:25