Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 21:30

Να το κάνουν ξεκάθαρο και να το απαιτήσουν

Γράφτηκε από τον

Να το κάνουν ξεκάθαρο και να το απαιτήσουν

Του Γιάννη Σινάπη

“Συμφωνούν όλοι”, κυβερνητικοί βουλευτές και ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου για τη μεγάλη αναγκαιότητα της κατασκευής τους, “αλλά οι δρόμοι (στη Μεσσηνία) δεν γίνονται”.

Πετυχημένος ο τίτλος της “Ε” στο ρεπορτάζ, με αφορμή τις δηλώσεις τους στη γιορτή της Παναγίας της Ελεήστριας, πολιούχου της Κορώνης. Δηλώσεις που επιβεβαίωσαν ότι το ζήτημα της πρόσβασης στην Κορώνη και στην Ανατολική Πυλία, ένα από τα πιο ελκυστικά μέρη του τόπου μας, παραμένει προβληματική και τόνισαν την ανάγκη βελτίωσης του δρόμου Ριζόμυλου - Κορώνης, ολοκλήρωσης της παράκαμψης Πεταλιδίου και χρηματοδότησης και κατασκευής της παράκαμψης Χαρακοπιού -έργο που κουβεντιάζεται και κυριαρχεί στις δηλώσεις των πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων της Μεσσηνίας εδώ και χρόνια, αλλά εξακολουθεί να είναι άφαντο.

Από το 2013 ξεκίνησε η βελτίωση του τμήματος Τζάνε - Καλαμάκι, μόλις 7,5 χλμ., αλλά 11 χρόνια μετά η παράκαμψη Πεταλιδίου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα γίνει αυτό.

Για την παράκαμψη Χαρακοπιού που ακούγεται πιο έντονα τα τελευταία χρόνια ως το επόμενο σημείο παρέμβασης και ουσιαστικής βελτίωσης στον δρόμο Ριζόμυλου - Κορώνης, δεν υπάρχει χρηματοδότηση. “Είναι ένα έργο που προσπαθούμε να βρούμε χρηματοδότηση για να το εντάξουμε. Είναι πολύ σημαντικό έργο που θέλουμε να κάνουμε. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή χρηματοδότηση, θα βρεθεί κάτι, σίγουρα όταν θα έχουμε καινούργιο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων”, δήλωσε με ειλικρίνεια ο περιφερειάρχης. Και παραδέχθηκε πως καθυστέρησε να φτάσει στην Κορώνη, γιατί μπροστά του ήταν δύο πολύ μεγάλα οχήματα.

Συγγνώμη, αλλά αφού συμφωνούν όλοι γιατί δεν πιέζουν τη (δική τους) κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία που καθορίζουν τις κατευθύνσεις και τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, να δοθεί προτεραιότητα στη βελτίωση, επιτέλους, σημαντικών δρόμων της Μεσσηνίας; Και να πιέσουν όλοι μαζί, δήμαρχοι και παραγωγικοί φορείς του τόπου. Οφείλουν να το κάνουν ξεκάθαρο και να το απαιτήσουν. Αν δεν το κάνουν, καθυστερημένοι θα πάμε στην Κορώνη και στην επόμενη γιορτή της Ελεήστριας.