Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 16:26

Να συνεχιστούν οι διανοίξεις στην Ανατολική Παραλία

Γράφτηκε από τον

Να συνεχιστούν οι διανοίξεις στην Ανατολική Παραλία

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Ολοκληρώθηκε και λειτουργεί η διάνοιξη της οδού Βουλγαροκτόνου στην Ανατολική Παραλία Καλαμάτας. Είναι σημαντική η βελτίωση που έχει προσφέρει στα κυκλοφοριακά δεδομένα της περιοχής, ιδιαίτερα τώρα την περίοδο του καλοκαιριού, που η κυκλοφορία στη Ναυαρίνου και γύρω απ’ αυτήν αποτελεί πραγματικό μαρτύριο. Πέρα από την ανακούφιση στην πρόσβαση, προσφέρει και σε θέσεις στάθμευσης, που είναι περιζήτητες στην παραλιακή ζώνη της πόλης.

Είναι μόλις η πρώτη διάνοιξη δρόμου από το δάνειο των 4 εκ. ευρώ, το οποίο πήρε ο δήμος από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για να διανοιχθούν δρόμοι στην Ανατολική Παραλία, που προβλέπονταν από το σχέδιο του 1905! Δάνειο πολύ σημαντικό -αναπτυξιακό το είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος ο δήμαρχος- καθώς αφορά την πιο ελκυστική περιοχή της Καλαμάτας, αυτή που συμβάλλει ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου με τη μεγάλη κίνηση που καταγράφει κάθε καλοκαίρι.

Γι’ αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και να αποτελέσει προτεραιότητα για τον δήμο και τη δημοτική αρχή η υλοποίηση του συγκεκριμένου δανείου. Να μπει μπροστά η διάνοιξη και άλλων δρόμων στην Παραλία, που περιλαμβάνονται στο δάνειο, γιατί υπάρχει ανταποδοτικότητα. Τα χρήματα του δανείου θα επιστρέψουν στην πόλη. Οι βελτιώσεις στην κυκλοφορία, οι νέες θέσεις στάθμευσης που θα δημιουργηθούν, θα βελτιώσουν την τραγική κυκλοφοριακή εικόνα της Ναυαρίνου και θα κάνουν πιο ανθρώπινη και πιο αξιοπρεπή την πρόσβαση και τη μετακίνηση του κόσμου στην παραλιακή ζώνη.

Να υπενθυμίσω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε τη συνομολόγηση του δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού 4 εκ. ευρώ, για τη διάνοιξη και κατασκευή οδών στην Ανατολική Παραλία και το κέντρο της πόλης, στις 8 Μαρτίου 2021(!), με τηλεδιάσκεψη.

Το δάνειο αφορά τη διάνοιξη και κατασκευή των οδών Βουλγαροκτόνου, Μεγ. Αλεξάνδρου, Μεθώνης, Υψηλάντου, Κορώνης, Παπανικολή και Μαιζώνος.

Τρία χρόνια και κάτι μετά μόνο ένας δρόμος έχει διανοιχθεί. Και αυτό δεν είναι θετικό γεγονός και δεν δημιουργεί αισιόδοξη προοπτική.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 16:34