Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 16:43

Η πρόκληση και η κοροϊδία πρέπει να έχουν όρια

Γράφτηκε από τον

Η πρόκληση και η κοροϊδία πρέπει να έχουν όρια

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ της “Ε”: Ένα έργο του Δήμου Μεσσήνης που θα έπρεπε να υλοποιηθεί σε 4 μήνες, θα χρειαστεί άλλους 50 σχεδόν μήνες(!) για να ολοκληρωθεί.

Πρόκειται μάλιστα για έργο που αφορά την επίλυση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου 2018(!) στη Δ.Ε. Πεταλιδίου.

Συγκεκριμένα, μια ακόμα παράταση, την 16η(!) μέχρι τις 30 Αυγούστου για το έργο αποκατάστασης ζημιών στις οδικές υποδομές με τα συνοδά τους υδραυλικά έργα στη Δημοτική Ενότητα Πεταλιδίου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή Μεσσήνης στην τελευταία της συνεδρίαση. Η συμβατική προθεσμία του έργου ήταν μόλις 4 μήνες και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου 2020!

Σύμφωνα με την υπηρεσιακή εισήγηση, “έως σήμερα έχει εκτελεστεί περίπου το 90% του φυσικού αντικειμένου του έργου. Η εξέλιξη του έργου καθυστέρησε εξαιτίας: α) Δυσμενών καιρικών συνθηκών (βροχές - καταιγίδες), οι οποίες δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση εργασιών για κάποια διαστήματα. β) Της ανάγκης εκτέλεσης των εργασιών σήμανσης και ασφάλειας (τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας)”.

Πέρα από την προκλητική καθυστέρηση -ρεκόρ για ένα έργο, που αφορά μάλιστα αποκατάσταση ζημιών- δυσφορία και οργή προκαλούν οι λόγοι που επικαλείται η εισήγηση. Οι βροχές και οι καταιγίδες ποιον ακριβώς χειμώνα δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση εργασιών; Του 2020, του 2021, του 2022, του 2023; Τέσσερις χειμώνες πέρασαν και ο εργολάβος δεν βρήκε καθαρές μέρες για ένα έργο 4 μηνών; Η ανάγκη για την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας προέκυψε εκ των υστέρων, δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη;

Η πρόκληση και η κοροϊδία πρέπει να έχουν όρια. Να μην τα ξεπερνούν κάποιοι και να μην υποτιμάται η νοημοσύνη των πολιτών. Κι εδώ έχουν ξεπεραστεί. Και είναι κρίμα που στη “Διαύγεια” δεν καταγράφονται οι απόψεις των συμβούλων στη Δημοτική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί θα ήταν ντροπή στην επίκληση αυτών των λόγων να μην αντιδράσει κάποιος σύμβουλος και ας ανήκει στη δημοτική αρχή.

Τα δημόσια έργα αφορούν δημόσιο χρήμα και οι πολίτες απαιτούν τον σεβασμό του.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 17:07