Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 18:50

Να συμφωνήσουν ότι θα τηρηθεί η κίτρινη γραμμή

Γράφτηκε από τον

Να συμφωνήσουν ότι θα τηρηθεί η κίτρινη γραμμή

Του Γιάννη Σινάπη

Επεκτείνονται ξανά τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια στο κέντρο και στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, κυρίως από τα 2 στα 2,5 μέτρα. Κι αυτό, γιατί όπως υποστηρίζει η δημοτική αρχή, η πόλη έχει επισκεψιμότητα, έχει γίνει προορισμός, ο κόσμος έχει αλλάξει συνήθειες με τον κορονοϊό και πίνει τον καφέ του σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και για να μην υπάρχει συνωστισμός στα καταστήματα της κεντρικής πλατείας και να διαχέεται ο κόσμος.

Η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι “μέλημά μας είναι η ασφάλεια πεζών και πολιτών”, όμως τα όρια των τραπεζοκαθισμάτων με τη νέα επέκταση θα είναι μισό μέτρο από ποδηλατόδρομο και 20 εκατοστά από δρόμο. Δεν το λες και μέλημα για ασφάλεια αυτό… Ακόμα, η δημοτική αρχή υποστηρίζει πως “έχουν κοπεί πρόστιμα στους καταστηματάρχες που παραβιάζουν την κίτρινη γραμμή και θα συνεχιστούν”.

Πέρα από τις απόψεις αυτές, κυρίως επικοινωνιακού χαρακτήρα, υπάρχει και η πραγματικότητα που δεν κρύβεται, τη βιώνει καθημερινά ο κόσμος στην Καλαμάτα. Υπάρχουν σημεία σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια, που οι πεζοί και κυρίως οι μαμάδες με τα καρότσια περνούν με το ζόρι. Τη μαμά με το καρότσι δεν την ενδιαφέρει αν ο δήμος έχει κόψει πρόστιμα. Βλέπει ότι ταλαιπωρείται για να περάσει, ότι η κίτρινη γραμμή που ορίζει τον χώρο για τα τραπεζοκαθίσματα έχει παραβιαστεί και αυτό δεν αλλάζει εδώ και μήνες, δεν εφαρμόζεται η νομιμότητα. Και αυτό, δυστυχώς, δεν κρύβεται.

Γι’ αυτό σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει όλοι, δημοτική αρχή, μειοψηφία και καταστηματάρχες, να μιλήσουν με ειλικρίνεια, να πουν την αλήθεια, να μην κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους. Να συμφωνήσουν ότι η απόφαση που θα ληφθεί για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, επιτέλους, θα εφαρμοστεί. Η κίτρινη γραμμή δεν θα παραβιάζεται, όχι μόνο στους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια που θα αποφασιστούν σήμερα, αλλά σε κάθε περιοχή της Καλαμάτας, όπου έχει σημανθεί. Να καθοριστεί πού θα μπει η κίτρινη γραμμή και αυτό να τηρηθεί. Να σταματήσει η κοροϊδία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η πρόκληση και η κοροϊδία πρέπει να έχουν όρια