Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014 23:52

Αεροδρόμιο και σκοπιμότητες

Γράφτηκε από τον

Αεροδρόμιο και σκοπιμότητες

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας πρέπει να έχει λόγο για το αεροδρόμιο, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του; Ή θα πρέπει να περιοριστεί στις "αρμοδιότητές του" και να αφήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να προωθήσουν το ζήτημα αυτό;

Το Δ.Σ. έχει λόγο και ρόλο, και μάλιστα άργησε να ασχοληθεί με το θέμα του αεροδρομίου της περιοχής. Γιατί το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αναπτύσσεται, παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση κίνησης στη χώρα, λόγω ευνοϊκών συγκυριών, αλλά η στήριξη και η υποστήριξη από τις αρμόδιες κρατικές ή περιφερειακές αρχές είναι κατώτερες του αναμενόμενου, απογοητευτικές.
Η Περιφέρεια από το 2011 πολεμάει να υλοποιήσει το έργο του κόμβου στο αεροδρόμιο και μόλις τώρα, μετά από 2,5 χρόνια κατάφερε να προκηρύξει τη δημοπρασία του.
Οσον αφορά την ΥΠΑ, από το 2008 -από την εποχή που "πίεζε" με έγγραφά του ο νομάρχης Δ. Δράκος- έχει στο σχεδιασμό της έργα αξίας τότε 2 εκ. ευρώ, τα πιο αναγκαία και τα πιο φθηνά, και ακόμα δεν τα έχει εκτελέσει.
Κι έρχεται, επιτέλους, στο τέλος του 2013, το Δημοτικό Συμβούλιο να ασχοληθεί και να πιέσει για να γίνουν τα αναγκαία έργα αναβάθμισης, αλλά αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων. Την ώρα που ο δήμαρχος Π. Νίκας κατηγορείται για αυταρχική και συγκεντρωτική στάση, για απαξίωση και υποβάθμιση του ρόλου του Δ.Σ., ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τον εγκαλεί, γιατί φέρνει ένα θέμα που θα μπορούσε μόνος του να προωθήσει προς τον υπουργό Υποδομών  Μεταφορών και την ΥΠΑ. Και ενισχύει την εικόνα του Δ.Σ. - "κουτσούνας", διακοσμητικού στοιχείου. Ή κατηγορεί το δήμαρχο για πολιτική - προεκλογική σκοπιμότητα και για αντιπαλότητα με την Περιφέρεια, που χειρίζεται το θέμα του αεροδρομίου και προωθεί μελέτες για την αναβάθμισή του. (Αλήθεια, έχει καταλάβει κανείς στη Μεσσηνία ότι η Περιφέρεια... σκίζεται και νοιάζεται για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας; Και αφού νοιάζεται τόσο πολύ, γιατί κάνει 2,5 χρόνια να δημοπρατήσει το πιο απλό έργο, τον κόμβο;).
Πάντως, η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε και ένα καλό: Υποχρέωσε τη Μεσσηνία να εκφράσει, επιτέλους, άποψη για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, για το οποίο η Περιφέρεια δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον. Γιατί τόσο καιρό λούφαζαν, για να μη στενοχωρήσουν τους πολιτικούς τους συντρόφους.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014 22:55